Připravte si nepečený vegan cheesecake, který je jednoduchý a rychlý na přípravu a přitom je velice chutný a zdravý. Využijte zdravé ingredience a udělejte si váš oblíbený cheesecake krok za krokem.
Spousta lidí dává v současné době přednost vegetariánské a veganské stravě s vyloučením všeho živočišného. I oni si však mohou připravit svůj vegan cheesecake z tofu nebo jiných dostupných surovin. Jedná se o lahodný dezert, k jehož přípravě jsou použité oříšky, datle i bílé tofu. Tímto získáte zdravý dezert bez přítomnosti rafinovaného řepného cukru.
Recept na vegan cheesecake
I ten nejlepši veganský cheesecake nemusí být složitý na přípravu. Udělejte si jednoduše korpus a krém na skvělý dezert.
Ingredience na korpus
Ingredience na krém
Postup přípravy
- Připravte si korpus – všechny ingredience společně mixujte, aby vznikla jednotná pasta, kterou naplníte dno dortové formy.
- Připravte si “sýrovou” hmotu z kokosového krému, v němž rozpustíte čokoládu.
- Banán rozmixujete s tofu, postupně přidáváte kokosový krém a vymícháte do hladka. Je-li potřeba, dosladíte datlovým sirupem.
- Hmotu rovnoměrně natřete na korpus a nechejte v lednici ztuhnout.
- Hotový veganský tofu cheesecake nakrájejte na 8 stejných částí a servírujte.
Doporučujeme: Připravte si také zdravý cheesecake z tvarohu
Jak podávat vegan cheesecake?
Než dáte cheesecake ztuhnout, přidejte navrch krému ovoce a ořechy, dezert tak dostane nový a chutnější vzhled.