Bojujete s místem v lednici, a přesto chcete své potraviny udržet čerstvé a v co nejvyšší kvalitě? Tím největším pomocníkem pro tento problém bude vakuovačka. Díky ní získáte nejen více prostoru, ale také se nebudete muset bát o trvanlivost všech potravin ve vaší kuchyni.
K čemu je vakuovačka dobrá?
Díky tomu, že vakuovačka vysaje veškerý vzduch ze sáčku nebo nádoby s potravinami, zachováte veškeré nutriční hodnoty, chuť, barvu i vůni vaší potraviny – a zároveň prodloužíte životnost ingrediencí. Díky tomu se stane vakuovačka jedním z nejoblíbenějších přístrojů ve vaší domácnosti.
Na které potraviny je vakuovačka dobrá?
Vakuovačku můžete použít téměř na každý typ jídla. Ať už se jedná o hotová jídla, které potřebujete udržet v co nejvyšší kvalitě na další dny, pro mražená jídla „na horší časy“ nebo třeba na čerstvé maso, ryby nebo zeleninu či ovoce. Vhodná je také pro uchování jakýchkoliv dalších trvanlivých potravin.
Zdá se vám, že tento přístroj chybí ve vaší kuchyni a že nutně potřebujete svou vakuovačku? Při výběru dbejte na to, jaký druh vakuovačky bude pro vás ten nejvhodnější. Nejpoužívanějším druhem je ruční vakuovačka. Tu můžete nasadit na speciální dózy, které se prodávají jako součást vakuovačky, nebo na sáčky, co mají otvor přímo vytvořený k odsávání vzduchu vakuovačkou.
Tento typ ruční je vhodný pro domácnosti, kde se vakuovačka používá jen zřídka, rozhodně není určená na používání několikrát denně. Postačí ale bohatě klasickým rodinám, kde se vakuuje například svačina pro děti nebo jídlo, které zbylo z druhého dne.
Pro časté používání pořiďte vakuovací svářečku
Pro hospodyně expertky výrobci doporučují druhý typ vakuovačky. Ten totiž dokáže vakuovat i několik jídel denně, navíc i sáček neprodyšně uzavře po odsátí veškerého vzduchu. K uzavření sáčku nebo fólie dojde díky zatavení plastového materiálu. Tak se vaše maso nebo jiný pokrm skvěle vejde do lednice i mrazáku – a nezabere příliš místa.
S tímto přístrojem si ušetříte mnoho práce i místa a vaše potraviny budou stále zdravé, chutné a čerstvé.