Bezmasá jídlaKoláče a moučníkyPalačinkyReceptySladké recepty

Tvarohové lívance – Lahodná snídaně, která zasytí

Tvarohové lívance – Lahodná snídaně, která zasytí

Lívance z tvarohu nabízí odlehčenější variantu klasického sladkého pokrmu. Příprava zabere jen chvilku, těsto nemusí kynout a je přitom krásně nadýchané a plné bílkovin.

Tyto lívance představují skvělou volbu pro každého, kdo hledá recept na jednoduchou a zdravou snídani či svačinu. Stačí jen pár surovin, díky rychlé přípravě máte během pár minut skvělé jídlo na stole. Můžete ho přitom přizpůsobit svým chutím díky rozmanitým možnostem zdobení. Na tvarohové lívance recept brzy ani nebudete potřebovat. Celý postup je totiž opravdu jednoduchý. Jakmile si osvojíte přípravu těsta, skvělou snídani si připravíte zpaměti. Jak na tvarohové lívance?

Recept na tvarohové lívance

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 15 minutCelkový čas: 35 minutPorce:10 porce

Lívance z tvarohového těsta představují lahodnou alternativu klasického těsta. Díky tvarohu jsou placky jemnější, odlehčené a nabízí svěží chuť.

Ingredience

Postup přípravy

  1. V misce rozšlehejte vajíčko, přidejte tvaroh a vanilkový cukr.
  2. Vmíchejte mouku a vyšlehejte hladké těsto.
  3. Přidejte jedlou sodu a špetku soli, těsto pouze lehce zamíchejte.
  4. V pánvi rozpalte máslo, lžící rozprostřete těsto na pánev – vytvářejte menší lívance.
  5. Smažte z obou stran dozlatova. Poté můžete podávat s libovolným zdobením.

Doporučujeme: Recept na jogurtové lívance

Jak vylepšit tvarohové lívance?

Rychlé lívance z tvarohu nejlépe připravíte na lívanečníku, snadno tak usmažíte pravidelné a krásné placky. Lehkou úpravou receptu lze připravit skvělé fitness tvarohové lívance – zvolte nízkotučný tvaroh a ovesnou mouku. Nenechte se překvapit tím, že těsto na tvarohové lívance je hustší než klasické těsto. Tvaroh lze případně nahradit cottage, případně jiným měkkým sýrem.

Čím dozdobit lívance z tvarohu?

Nadýchané tvarohové lívance jsou skvělé samy o sobě. Ještě lépe však samozřejmě chutnají s něčím navrchu. Klasikou je ovoce a zakysaná smetana. Kombinovat můžete různé plody dle toho, co máte rádi. Smetanu lze přisladit sirupem z agáve, medem, či případně cukrem. Tvarohové lívanečky můžete ozdobit i tvarohem. Skvěle se k němu hodí opět ovoce, použít lze i džem či ovocný rozvar.

Tento recept si můžete připravit i naslano. Rovnou do těsta lze přidat špenát, česnek a parmazán. Případně tyto suroviny lze využít k ozdobě hotových placek.

Zdroj: internationaldessertsblog.com, allrecipes.com


Další recepty na lívance

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)