Lívance z tvarohu nabízí odlehčenější variantu klasického sladkého pokrmu. Příprava zabere jen chvilku, těsto nemusí kynout a je přitom krásně nadýchané a plné bílkovin.
Tyto lívance představují skvělou volbu pro každého, kdo hledá recept na jednoduchou a zdravou snídani či svačinu. Stačí jen pár surovin, díky rychlé přípravě máte během pár minut skvělé jídlo na stole. Můžete ho přitom přizpůsobit svým chutím díky rozmanitým možnostem zdobení. Na tvarohové lívance recept brzy ani nebudete potřebovat. Celý postup je totiž opravdu jednoduchý. Jakmile si osvojíte přípravu těsta, skvělou snídani si připravíte zpaměti. Jak na tvarohové lívance?
Recept na tvarohové lívance
Lívance z tvarohového těsta představují lahodnou alternativu klasického těsta. Díky tvarohu jsou placky jemnější, odlehčené a nabízí svěží chuť.
Ingredience
Postup přípravy
- V misce rozšlehejte vajíčko, přidejte tvaroh a vanilkový cukr.
- Vmíchejte mouku a vyšlehejte hladké těsto.
- Přidejte jedlou sodu a špetku soli, těsto pouze lehce zamíchejte.
- V pánvi rozpalte máslo, lžící rozprostřete těsto na pánev – vytvářejte menší lívance.
- Smažte z obou stran dozlatova. Poté můžete podávat s libovolným zdobením.
Doporučujeme: Recept na jogurtové lívance
Jak vylepšit tvarohové lívance?
Rychlé lívance z tvarohu nejlépe připravíte na lívanečníku, snadno tak usmažíte pravidelné a krásné placky. Lehkou úpravou receptu lze připravit skvělé fitness tvarohové lívance – zvolte nízkotučný tvaroh a ovesnou mouku. Nenechte se překvapit tím, že těsto na tvarohové lívance je hustší než klasické těsto. Tvaroh lze případně nahradit cottage, případně jiným měkkým sýrem.
Čím dozdobit lívance z tvarohu?
Nadýchané tvarohové lívance jsou skvělé samy o sobě. Ještě lépe však samozřejmě chutnají s něčím navrchu. Klasikou je ovoce a zakysaná smetana. Kombinovat můžete různé plody dle toho, co máte rádi. Smetanu lze přisladit sirupem z agáve, medem, či případně cukrem. Tvarohové lívanečky můžete ozdobit i tvarohem. Skvěle se k němu hodí opět ovoce, použít lze i džem či ovocný rozvar.
Tento recept si můžete připravit i naslano. Rovnou do těsta lze přidat špenát, česnek a parmazán. Případně tyto suroviny lze využít k ozdobě hotových placek.
Zdroj: internationaldessertsblog.com, allrecipes.com
Další recepty na lívance