PolévkyReceptyZeleninové polévky

Tukožroutská polévka: Plná vlákniny, která vás zbaví tuků

Tukožroutská polévka je evergreenem mezi dietními pokrmy. Jestliže potřebujete nutně zhubnout nějaká ta kila, tukožroutská polévka vám v tom jistě pomůže.

Tukožroutská polévka zažívala velký boom v devadesátých letech minulého století, kdy ji každá druhá žena měla připravenou v lednici. Tuto polévku byste si rozhodně měli dát alespoň jednou, dvakrát do týdne, abyste doplnili tělu vlákninu.

tukožroutská polévka
Zdroj obrázku: Cesarz / Shutterstock.com

Proč se nazývá tukožroutská polévka?

Jak sám název napovídá, konzumací tukožroutské polévky byste měli shodit až 5 kilo za týden. Velký kamen úrazu se však nachází v tom, že neshazujete tuky, ale svalovou hmotu. Cílem polévky je však pročistit tělo, zejména střeva. Díky tomu, že obsahuje spoustu vlákniny, dochází také k odvodnění organismu.

Recept na tukožroutskou polévku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 40 minutCelkový čas:1 hodina Porce:6 porce

Polévka se skládá pouze ze zeleniny, jejíž výběr je seskládán tak, aby se tělo pročistilo. Tato nejlepší tukožroutská polévka je velmi jednoduchá, zvládnete ji připravit během chvilky.

Suroviny

Postup

  1. Nejdříve začněte zelím, které očistěte a celé nakrájejte na tenké nudličky, které překrojte tak, aby se vám od pusy při konzumaci polévky netáhly dlouhé kousky.
  2. Do velkého hrnce vložte nakrájené zelí, které zalijte vroucí vodou do jeho poloviny.
  3. Dále si připravte rajčata a papriku – zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Cibuli oloupejte, překrojte na polovinu a tu nakrájejte na tenká půlkolečka.
  5. Ke změklému zelí přidejte veškerou zeleninu a vařte ještě další půl hodinku.
  6. Nakonec přidejte bujón, osolte a opepřete a povařte ještě alespoň 5 minut.
  7. Čerstvě nasekaná petržel polévku nejen dozdobí, ale také dochutí.

Jak vylepšit tukožroutskou polévku?

Polévku můžete obohatit také o celer a mrkvi. K dochucení můžete přidat také česnek a libeček. Obyčejnou sůl nahraďte solí himalájskou, která má příznivé účinky pro lidský organismus.

Co je tukožroutská dieta?

Tukožroutská polévka je zeleninová polévka, která má velmi malou kalorickou hodnotu a je velkým zdrojem vlákniny. Tato polévka je součástí diety (tzv. tukožroutská dieta), která trvá sedm dní a má velice přísná pravidla. Jak jsme již zmínili v předešlém bodě, tukožroutská polévka není založena na zbavování se tuků, ale tělo se během jejího pojídání zbavuje vody, nečistot v těle a hlavně svalů. Dieta je tak přísná, že se nedoporučuje ji dodržovat déle jak týden.

Tato polévka zabírá a vy sice shodíte nějaké to kilo, ale návratem k normálnímu jídlu je zase rychle naberete zpět a kila se ještě navíc zdvojnásobí, takže jo-jo efekt je zde zaručen. Je to dáno tím, že polévka nedodává tělu žádné potřebné živiny, a tak si je tělo začne brát ze svalové hmoty, abyste měli alespoň nějakou energii. Jak funguje tukožroutská polévka si můžete vyzkoušet i vy.

Můžete si ji připravit i bez vidiny rychlého úbytku váhy, v zimním počasí vás nejen zasytí, ale také zahřeje.

Zdroj: deliciousmagazine.co.uk, riverford.co.uk


Vyzkoušejte další recepty na polévky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)