Česnečka (česneková polévka) je skvělou polévkou, v chladných dny zahřeje a podpoří zdraví. Její příprava není složitá, uvařit si ji zvládnete do půl hodiny. Rychlá česnečka, kterou si jednoduše připravíte za pár minut.
Recept na domácí česnečku
Nejlepší domácí česnečka je z česneku z vaší zahrady, který má pravou chuť. Jednoduchý recept krok za krokem.
Ingredience
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a pokrájejte na menší kousky. Stroužky česneku očistěte a nakrájejte na plátky, případně můžete množství česneku zvýšit podle chuti.
- K bramborám a česneku přidejte lžičku kmínu a vše zalijte vývarem či vodou.
- Brambory nechte vařit do změknutí, poté přisypte majoránku. Vyndejte uvařené brambory z hrnce.
- Připravte si cibuli na jemné kousky, na pánvi rozpalte sádlo či olej a cibuli osmahněte.
- Poté přidejte brambory, osolte, opepřete a trochu brambory pomačkejte.
- (Pokud vám chutí česnečka s vejcem, přidejte počas vaření polévky rozšlehané vajíčko a pořádně promíchejte)
- Můžete je vrátit do polévky, a ještě vše společně nechat povařit, ovšem můžete je také servírovat do hlubokého talíře a následně je zalít polévkou.
TIP: Oblíbenou polévkou v české kuchyni je také čočková polévka
Co se hodí do česnečky?
Nejčastěji se v restauracích podává cesnačka se sýrem. K polévce z česneku se také podávají krutonuy nebo opečený chleba.
Proč si připravit polévku z česneku?
Poctivá česnečka je oblíbená hlavně pro svou schopnost podporovat chatrné zdraví v období chřipek a nachlazení. Celé kouzlo se skrývá v obsahu česneku, který má na naše tělo skvělé účinky. Obsahuje řadu vitamínu a důležitých minerálních látek. Jako přírodní antibiotikum brání rozvoji nachlazení, ovšem pozitivně působí také na srdce a cévy a snižuje hladinu cholesterolu. Díky obsaženým látkám se stará i o zdraví střev, jelikož má schopnost zahubit parazity. Česnek je skvělý také v boji proti stresu.
Jaké polévky máte v oblibě vy? Vyzkoušejte recepty na chutné polévky.
Pravá česnečka je rychlá a jednoduchá, přičemž výsledek je skvělý. Vystačíte si pouze s minimem surovin. Při servírování můžete do talíře přidat také trochu sýru, který se v teplé polévce začne rozpouštět.
Zdroj: cookthestory.com
Vyzkoušejte další recepty na polévky