Topinky často slouží jako rychlá a sytá večeře, a i když si je asi nejčastěji dáváme v restauraci u piva, i doma si je můžeme připravit – a budou stejně skvělé.
Co na topinky?
Topinky se dají jíst na desítky způsobů, ale pokud vás už omrzela klasika v podobě topinek s česnekem, sýrem, pomazánkou nebo šunkou, zkuste si je připravit trošku jinak, tohle mohou být vaše nejlepší topinky.
Máte rádi pálivá jídla? Pak vám určitě bude chutnat ďábelská masová směs na topinky. Jako rychlá večeře může být ideální.
Recept na topinky s ďábelskou směsí
Oblíbená masová směs na topinky, kterou si zamilujete.
Ingredience
Postup přípravy
- Nejprve si omyjeme zeleninu (rajče, papriku), cibuli i česnek si oloupeme.
- Rajče i papriku pokrájíme na menší kousky, cibulku nakrájíme také nadrobno a pokrájíme si i párek na co nejmenší kousky.
- Na pánvi rozpálíme olej a dáme osmahnout cibulku. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k ní mleté maso dle výběru.
- Maso osolíme, opepříme a restujeme asi deset minut.
- Poté přidáme na pánev k orestovanému masu i další připravené suroviny, rajče, papriku a párek.
- Promícháme, přidáme kečup, hořčici a všechno dusíme ještě patnáct minut.
- Přidáme prolisovaný česnek a chilli koření nebo nadrobno nasekanou chilli papričku. Dáváme takové množství, jak chceme mít směs pálivou.
- Dobře promícháme, a ještě chvíli necháme na plotně. Pak směs vypneme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme.
- Hotovou směs je možné rozmixovat tyčovým mixérem, aby se lépe na topinky nanášela, kdo chce ale může nechat tak.
Tip: Místo mletého masa lze použít na nudličky nakrájené kuřecí nebo vepřové maso.
Ďábelskou směs podáváme s usmaženými topinkami. Dobrou chuť!
Zdroj: toprecepty.cz
Další oblíbené recepty