Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo, které se připravuje ze syrového hovězího masa. Pro někoho jde o zapovězené jídlo z obavy syrového masa, jiný si nikdy neodepře tuto lahůdku. Připravte si chutný recept na tatarák.
Když se použije kvalitní a čerstvé syrové maso, správné suroviny a dodrží se vše, co má, pak jde o skutečně výborné jídlo. Je potřeba zvolit maso z hovězí svíčkové, nevyužít mlýnek, ale špičku nože, kterou maso takzvaně naškrábete. Dnes už existují různé varianty tataráku
- pštrosí,
- lososový tatarák,
- rajčatový tatarák,
- tvarůžkový (vyzkoušet můžete také tvarůžkovou pomazánku)
- a podobně.
Jak si připravit dobrý tatarský biftek?
Recept na tatarák z hovězího masa
Připravte si tatarák u vás doma, tenhle recept je pro 4 porce Je to snadné. Co patří do tataráku?
Ingredience
Postup přípravy
- Ze všeho nejdříve si připravte maso. To očistěte, omyjte, osušte a špičkou nože škrábejte. Pravý tatarský biftek by se neměl nikdy mlít, i když to tak v mnoha restauracích dělají.
- K masu přidejte kapary, které nasekáte nadrobno. Dále přidejte worcesterovou omáčku, kečup, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte žloutky, opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chutě.
- Krajíce chleba opečte jako topinky. Někdo peče nasucho, jiný využije topinkovač, jiný smaží poctivé topinky na sádle.
- Topinky potřete česnekem, přidejte směs tataráku a podávejte. Pozor na skladování tataráku, jelikož jde o syrové maso, rychle podléhá zkáze.
- Když si dáte záležet na přípravě všech doplňků včetně topinek, můžete si pak naservírovat na stůl tatarák jako z kvalitní restaurace.
Doporučujeme: Tradiční tatarské jídlo Azu po tatarsku
Tipy na další skvělé jídla