Koláče a moučníkyPalačinkyRecepty

Špenátové palačinky: Recept na zdravé slané palačinky

Špenát je zdravý, ale děti jej obvykle příliš nemusí. Všechny děti ale zbožňují palačinky. Zkuste doma připravit skvělé a barevné špenátové palačinky naslano. Recept si zamilujete.

špenátové palačinky recept
Zdroj foto: maria_lapina / Stock.adobe.com

Špenátové palačinky můžete naplnit libovolnou náplní, varianta se sýrem a šunkou je ale asi nejoblíbenější. Recept navíc připravíte velmi rychle a barevné palačinky budou mít jistě velký úspěch.

Zdravé zelené palačinky

Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Mohou se připravovat nasladko i naslano, zvládne je každý a jsou velmi rychle hotové. Špenát je velmi zdravý, ale ne každý jej má rád. Zejména děti ho často odmítají. Díky špenátu ale budou špenátové palačinky krásně zelené, a navíc i zdravé. Zkuste si tento recept doma připravit.

Recept na špenátové palačinky

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 15 minutCelkový čas: 30 minutPorce:4 porce

Palačinky jsou vždy velmi rychle hotové a suroviny na jejich přípravu nejdete jistě vždy doma. Špenátové palačinky jsou originálním receptem, který můžete připravit například na večeři nebo když k vám nečekaně zavítá návštěva.

Suroviny

Postup

  1. Špenát si necháme předem rozmrazit.
  2. V míse si rozšleháme vejce s mlékem.
  3. Přidáme špenát, rozmačkaný česnek, pepř a sůl. Dobře těsto promícháme.
  4. Až poté do těsta postupně přidáváme mouku, vzniklé těsto bude o něco hustější, než bývá klasické těsto na palačinky.
  5. Na pánvi potřené olejem smažíme postupně palačinky z obou stran.
  6. Na každou ještě horkou palačinku pokrademe šunku, sýr a kousek hermelínu a zamotáme.

  • Vychladlé palačinky lze rovněž nakrájet na tenčí kolečka. Přidáme párátko a máme netradiční jednohubky na stůl.

Čím můžete špenátové palačinky naplnit

Kromě sýru a šunky lze palačinky naplnit i například masovou směsí. Skvělé jsou třeba tyto palačinky s kuřecím masem. Vyzkoušet ale můžete i vegan špenátové palačinky bez masa plněné jen zeleninou a tofu.

Jak využít špenát v receptech

Špenát je výbornou surovinou, dá se přidávat do těst, využít se dá i jako příloha. Vynikající jsou i zapečené špenátové palačinky. Za zmínku určitě stojí i slaný koláč z listového těsta plněný špenátem.

Dobrou chuť!

Zdroj: countryliving.com, wholefoodsmarket.com


Další tipy na recepty

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)