Selská polévka se spoustou zeleniny patří mezi oblíbené polévky mnoha domácností. Houby navodí vůni podzimu, zelenina vás zasytí a polévka prohřeje. Připravte si tuto lahodnou polévku.
Co je selská polévka?
Selská polévka je přesně taková, která zahrnuje to, co dům dal. Dříve se selská polévka připravovala pouze z vývaru, mléka, širokých nudlí a celá se zahustila jíškou. Dnes už si pod tímto pojmem můžeme představit polévku plnou základní zeleniny jako jsou brambory, mrkev, petržel a celer. Inspirujte se receptem na lahodnou polévku s vůní hub.
Recept na selskou polévku
Rychlá selská polévka s houbami je vynikající, zasytí, zahřeje a také moc zachutná. Jeho příprava vám nezabere moc času.
Suroviny
Postup
- Houby vložte do misky a zalijte je vodou.
- Mrkev, petržel, brambory i celer řádně očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozpusťte sádlo a nakrájenou zeleninu s hráškem do hrnce přisypte.
- K zelenině přidejte houby, osolte, opepřete a vše zalijte vodou.
- Mezitím si připravte jíšku.
- Máslo rozpusťte, přidejte mouku a míchejte, dokud mouka nezačne růžovět.
- Jakmile je zelenina měkká, do vroucí polévky vmíchejte hotovou jíšku.
- Povařte 3 minuty a můžete podávat.
Jak vylepšit selskou polévku?
- Aby byla tato polévka selská hustší, přidat do ní můžete také nudle.
- Vynikající je také selská polévka s těstovinami, selská polévka s bramborem nebo chlebová polévka.
Nejlepší polévky jsou ty jednoduché, a tou rozhodně selská polévka je.
A co vy, vyzkoušeli jste už selskou polévku nebo ji zvyknete připravovat spíše na jiný způsob?
Zdroj: foodandwine.com, myfoodandfamily.com
Tipy na další oblíbené polévky