PomazánkyRecepty

Salámová pomazánka: Recept, který se hodí na chlebíčky

Salámová pomazánka se dá připravit různě, mnozí si pamatují klasickou salámovou pomazánku ještě z dob svého dětství. Chutná skvěle nejen na chlebíčcích.

salámová pomazánka
Zdroj obrázku: from my point of view / Shutterstock.com

Salámovou pomazánku můžete připravit vždy, když budete mít chuť na něco dobrého, ale i v případě, že budete potřebovat připravit rychlou večeři nebo něco ke svačině. Samozřejmě se dá salámová pomazánka namazat i na chlebíčky či na jednohubky.

Na tuto pomazánku nemusíte mít doma příliš mnoho surovin a využít lze jakýkoliv salám. Skvělá je salámová pomazánka z tvrdého salámu, například salámová pomazánka z Poličanu, z Vysočiny, ale tradičně se připravuje salámová pomazánka z Junioru nebo Gothaje. Ať už vyberete jakýkoliv salám, jistě si pochutnáte.

Kdy se hodí salámová pomazánka

Namazat si tuto vynikající pomazánku můžete na jednohubky, ale chybu určitě neuděláte, i když zvolíte salámovou pomazánku na chlebíčky pro slavnostnější příležitosti. Určitě si ale na ní pochutnáte i kdykoliv jindy. S pečivem a zeleninovou oblohou může být i součástí jednoduché a dobré večeře či svačiny pro celou rodinu.

Recept na salámovou pomazánku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutPorce:5 porce

Recept na salámovou pomazánku je vhodný pro všechny, připravit pomazánku zvládne úplně každý, a to během chviličky. Dle surovin, které máte doma po ruce, lze pomazánku i různě poupravit dle chuti.

Suroviny

Postup

  1. Salám si nastrouháme do mísy na hrubém struhadle, můžeme ho ale i umlet na masovém strojku, pokud máme.
  2. Cibuli si nakrájíme najemno, na drobné kousky nakrájíme i okurky a papriku.
  3. Všechno dáme do jedné mísy, přidáme majonézu a hořčici a všechno důkladně promícháme.
  4. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  5. Hotovou pomazánku dáme do lednice na pár hodin odpočívat.

Do pomazánky můžeme přidat i najemno nasekané čerstvé bylinky, například libeček, pažitku nebo petrželku. Přidat můžeme do pomazánky i natvrdo uvařené vejce.

S čím podávat pomazánku ze salámy?

Pomazánku můžeme mazat na různé druhy pečiva. Skvělá bude domácí salámová pomazánka s čerstvými bagetkami, křupavým chlebem i celozrnným pečivem. Určitě ji můžete namazat i na veku. Pokud máte rádi ostré, pikantní pomazánku připravíte tak, že do ní přidáte špetku mletého chilli nebo kajenského pepře.

Dobrou chuť!

Zdroj: budgetbytes.com, ocado.com


Další oblíbené recepty na pomazánky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)