Rumcajs salát je návratem do retro dob. Občas se vám stýská po starých chutích? Chybí vám chuť poctivých salátů, jak jste je znali kdysi? Pak vyzkoušejte recept na Rumcajs salát.
Točený měkký salám, pikantní chuť a majonéza, to všechno je typické pro Rumcajs salát. Pokud máte rádi podobné pochoutkové saláty, určitě si doma zkuste připravit i tento salát, který vás zase přenese o pěkných pár let zpátky. Náš recept je totiž přesně takový, jaký bával kdysi.
Jak vznikl Rumcajs salát
Rumcajs salát se připravoval podle přísných československých státních norem (ČSN). Když jste tedy přišli do lahůdek a chtěli si jej dát, měli jste jistotu, že je čerstvě připravený, a to z kvalitních surovin. Jeho chuť byla vždy skvělá, dnes už jistě tak dobrý salát na pultech obchodů nenajdete. Určitě si ho ale můžete připravit doma, a to podle našeho receptu, který je původní. Pokud si tedy tento salát připravíte, můžete si zase připomenout chuť tohoto pochoutkového salátu, jak si ji pamatujete z minulého režimu.
Recept na rumcajs salát
Rumcajs salát je připraven velmi rychle, můžete jej ale nechat ještě uležet, aby měl větší říz. Jde o salát pikantní, když jej ale budete připravovat doma, můžete si ostrost určit dle sebe a své chuti.
Ingredience
Postup přípravy
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno. Stejně tak si nakrájíme všechny ostatní suroviny.
- Salám krájíme na tenká kolečka, okurky na malé kostičky, feferonky nadrobno a papriku na menší nudličky.
- Všechny nakrájené ingredience dáme do mísy a promícháme řádně s olejem, octem, majonézou, hořčicí, a nakonec dochutíme worcesterovou omáčkou, solí a pepřem.
- Ještě jednou řádně promícháme a dáme do lednice uležet.
Doporučujeme: Mezi tradiční saláty patří také recept na camping salát, který možná znáte z dětství
V původním receptu sice není zmínka o kečupu, ale místo majonézy lze přidat kečup. Pokud chcete salát podávat i dětem, opatrně s feferonkami. Do salátu je možné rovněž přidat vařenou mrkev a vařený celer.
S čím podávat rumcajs salát?
Salát Rumcajs je nejvhodnější podávat s čerstvým pečivem. Nejvíce se k němu samozřejmě hodí čerstvé rohlíčky nebo křupavá bageta.
Vzpomínáte si na tento salát ještě z dob minulých nebo jste jeho existenci na pultech už nepostřehli? Pokud ho náhodou neznáte, vyzkoušejte si ho připravit u vás doma, chutí určitě nezklame, ale naopak velmi překvapí a celá rodina si jej oblíbí.
Dobrou chuť!
Zdroj: laurafuentes.com, taste.com.au
Další tipy na saláty