Šípková omáčka: Recept na tradiční omáčku vhodnou ke zvěřině
Šípková omáčka byla dříve nepostradatelnou omáčkou při zvěřinových hodech. Znáte šípkovou omáčku? […]
Jako přílohy se často využívají různé omáčky.
Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?
Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.
Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.
Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.
Šípková omáčka byla dříve nepostradatelnou omáčkou při zvěřinových hodech. Znáte šípkovou omáčku? […]
Teriyaki omáčka je tradiční japonskou omáčkou, která se využívá při úpravě masa. […]
Játrová omáčka – všichni ji sice rádi nemají, ale ti, kdo ji […]
Hoisin omáčka je vynikající grilovací sladko slaná omáčka, která dochutí všechny grilovací […]