Koprová omáčka se smetanou – Tradiční recept
Poctivá koprová omáčka jak od babičky. Jedná se o klasické české jídlo, […]
Jako přílohy se často využívají různé omáčky.
Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?
Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.
Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.
Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.
Poctivá koprová omáčka jak od babičky. Jedná se o klasické české jídlo, […]
Málokdo si umí steak nebo panenku představit bez pepřové omáčky. Její chuť […]
Křenová omáčka je nejen vynikající, ale hlavně taky zdravá a velmi rychlá […]
Nivová omáčka je základem naší kuchyně. Výborně se hodí k těstovinám i […]
Jde o pokrm pocházející ze středomoří, z kraje Levanta. Jedná se vlastně […]
Cibulová omáčka a její příprava je jednoduchá a hotová je během pár […]
Hořčice může být také hlavní ingrediencí vynikající a jednoduché hořčičné omáčky, která […]
Boloňská omáčka se skvěle hodí na různé těstoviny. Vyzkoušejte jednoduchý recept na […]
Holandská omáčka patří mezi nejzákladnější omáčky, proto se žádný kuchař neobejde bez […]
Švestkovou omáčku a její recept, kde hlavní roli hrají povidla, má rád […]