Štěpánská omáčka – Recept s hovězím k rýži či knedlíku
Štěpánská omáčka jako pokrm může mít více podob. Může se jednat o […]
Jako přílohy se často využívají různé omáčky.
Omáčky jsou oblíbeným pokrmem a často se připravují v kombinaci s masem. Znáte ty nejlepší omáčky?
Mezi ty nejpopulárnější patří rajská omáčka. Ti, co mají v oblibě rajčata, mohou vyzkoušet koprovou omáčku. Na grilovačku či ke steaku se nejvíce hodí pepřová omáčka, případně slivková. Sýrová omáčka se zase hodí spíše na těstoviny, podobně jako boloňská omáčka na špagety. Další populární jsou znojemská, křenová, holandská, játrová či houbová omáčka.
Jako základ mnoha je i bašamelová omáčka. bašamel. Podobně se také využívá i smetanová omáčka. K masu s rýží se nejvíce hodí žampionová omáčka.
Dnes se stále častěji objevuje v české kuchyni hummusová omáčka, tedy hummus. Oblíbení je i omáčka tzatziki.
Štěpánská omáčka jako pokrm může mít více podob. Může se jednat o […]
Rajská omáčka je tradičním pokrmem v české kuchyni. Rajská omáčka se připravuje […]
Houbová omáčka je skvělou volbou, pokud máte rádi houby. Připravte si jednoduchou […]
Tzatziki jsou spojovány s řeckou kuchyní, ovšem rozšířily se do mnoha dalších zemí. […]
Znojemská omáčka patří mezi ty snadné a chutné zároveň, které obohatí každý […]
Žampionová omáčka by neměla chybět na stole žádného milovníka hub. Díky smetaně […]
Bešamel se používá jako základ pro mnoho receptů. Základem bešamelové omáčky jsou […]
Dýňová omáčka je výborný recept na oběd, který neváhejte vyzkoušet. Dýně je […]
Hledáte dobrý recept na pepřovou omáčku, která vám bude chutnat? Přinášíme dva […]