Pravé halušky s brynzou a slaninou – Recept na slovenský národní pokrm
Halušky s brynzou a slaninou jsou tradiční slovenské jídlo, na které jste […]
Čas od času není na škodu uvařit si doma i jídlo bez masa. Je zdravější a také levnější pro rodinný rozpočet. Chcete-li se stravovat vyváženě a dopřát si pestrou stravy, jídla z masa byste měli vystřídat za recepty na bezmasá jídla.
Tradiční bezmasá jídla jsou výborná v tom, že jsou lehká a rychlá pro přípravu. Ocení je všechny hospodyňky, které mají v kuchyni naspěch. K tradiční české kuchyni nepochybně patří bramboráky, bramborové lokše, domácí langoše či chlupaté knedlíky.
Placky na několik způsobů si zřejmě představí hlavně milovníci zeleniny. V létě si můžete připravit cuketové nebo květákové placky. Pokud je váš rodinný rozpočet skoro na dně a hledáte jídlo, které je chutné a zároveň zasytí celou rodinu, vyzkoušejte pastýřské placky.
Palačinky, dukátové buchtičky či smažené koblihy s džemem jsou asi nejoblíbenějšími sladkými jídly pro děti. Kdo by přece nemiloval ovocné knedlíky či tvarohové pirohy? Všechny tradiční recepty lze připravit i ve zdravější variantě. Stačí vyměnit cukr za jeho zdravější náhradu (med, javorový sirup atd.) nebo bílou mouku za špaldovou či celozrnnou.
Pokud už se vám zunovala všechna klasická jídla a vyzkoušeli jste celou kuchařskou knihu, na Tipio.cz naleznete další inspirace na recepty. Výbornými specialitami na bezmasá jídla k obědu jsou například plněné žampiony omeletou, plněná cuketa, grilovaný lilek nebo zelný salát. V letních měsících vyměňte těžká jídla za odlehčená. Pestré saláty vás rovněž zasytí, ale nezatíží žaludek. Další inspirace vám přinášíme v kategorii recepty na saláty.
Pokud vás zajímají další recepty na bezmasá jídla, vyzkoušet můžete saláty, recepty na ryby či těstoviny.
Halušky s brynzou a slaninou jsou tradiční slovenské jídlo, na které jste […]
Hrachová kaše je skvělé jídlo, které zasytí, je velmi zdravé, a hlavně […]
Houbové recepty jsou typické právě na podzim. Vyzkoušejte vynikající houbový závin, hříbky […]
Pokud toužíte po netradičním salátu, či patří mezi milovníky japonské kuchyně, salát […]
Domácí bramborový knedlík by měla zvládnout každá kuchařka. Je to totiž oblíbená […]
Čerstvá hlíva ústřičná pečená na pánvi je oblíbenou pochoutkou v období rostu […]
Rizoto se dá připravovat na mnoho způsobů, pokud jste ale zvyklí rýži […]
Kimchi – korejské národní jídlo, které se skládá z fermentované zeleniny a […]
Šafránové rizoto má ohromující chuť, je snadné na přípravu a má výbornou […]
Oblíbená pohanková kaše s ovocím je skvelou voľbou hlavne na raňajky. Toto […]