Pudinková bábovka je hitem v oblíbenosti mezi bábovkami. K upečení dokonalé bábovky nepotřebujete zkušenosti, stačí vám vynikající recept. Vyzkoušejte ten náš.
Pudinková bábovka bez mouky
Mysleli jste si, že bábovku nemůžete upéct bez mouky? Omyl! Jde to, stačí, když použijete práškový pudink, který hravě mouku zastoupí. Připravit si tak můžete bábovku bezlepkovou, vláčnou a velmi jednoduchou na přípravu. Vláčná pudinková bábovka bude chutnat všem. A recept na rychlou pudinkovou bábovku můžete doporučit i dále.
Máte chuť na bábovku, všechny ingredience doma máte, ale došla vám vajíčka? To vůbec nevadí, protože vejce můžete hravě nahradit jinými ingrediencemi. Pudinkovou bábovku bez vajec upečete snadno.
Recept na pudinkovou bábovku
K přípravě tohoto receptu potřebujete jen několik málo ingrediencí, které jistě najdete doma vždy, když dostanete chuť na něco dobrého. Připravte si tuhle jednoduchou a chutnou bábovku.
Suroviny
Postup
- Cukr s vajíčky si vyšleháme do pěny.
- Poté postupně přidáme olej, všechna balení pudinků a prášek do pečiva.
- Vše opět promícháme a vyšleháme hladké těsto.
- Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme strouhaným kokosem.
- Pokud chceme mít bábovku mramorovou, do části těsta přimícháme kakao.
- Do formy nalijeme jako první světlé těsto a až poté přidáme těsto obarvené kakaem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut. Záleží na typu trouby.
Doporučujeme: Vyzkoušejte také recept na dezert chia pudink
Vláčná pudinková bábovka bude chutnat ještě lépe, pokud do těsta na pudinkovou bábovku přidáte nasekané oříšky, mohou to být mandle nebo vlašské ořechy. Barevná pudinková bábovka bude skvělá i s rozinkami.
Pudink používáme práškový, který se přidává do těsta. Lze ale připravit i pudinkovou bábovku z uvařeného pudinku, který se pak lije přímo do bábovkové formy.
Už vás nebaví jen dvě barvy v bábovce? Pokud chcete mít i tříbarevnou bábovku, a nejen klasicky mramorovou, můžete tohoto efektu dosáhnout velmi snadno. Stejně jako obarvujete část těsta kakaem, lze do části těsta přidat barevný pudinkový prášek, například s jahodovou nebo malinovou příchutí. Do formy se pak jako první opět nalije světlá část těsta, následně tmavá, a pak barevná. Vidličkou můžete lehce těsta spojit dohromady, po rozkrojení bábovky vznikne moc zajímavá mozaika.
Máte rádi bábovky s polevou? Využijte rozpuštěnou čokoládu nebo cukrářskou polevu. Bábovku ale můžete klidně jen pocukrovat.
Vyzkoušíte při vašem příštím pečení právě tento ověřený recept?
Zdroj: themanual.com, kingarthurbaking.com
Další recepty na bábovky