Vietnamská Pho bo polévka – Pikantní recept

Polévka Pho bo je oblíbená i u nás, protože jejím základem je silný vývar. Jedná se o tradiční vietnamskou pikantní polévku, která je velmi vydatná. Vyzkoušejte Pho bo recept.

Co je Pho bo?

Pho bo je velmi vydatná polévka, která obsahuje rýžové nudle, kousky masa i zeleninu. Jedná se o typickou vietnamskou polévku, která je podávána v tradiční misce. Možná se vám zdá, že na polévku je zapotřebí trochu více surovin, určitě to však stojí za to, výsledné spojení chutí překvapí vás, i vaše chuťové pohárky.

Význam slova pho bo

Pokud se ptáte, kde se vzal název této vietnamské polévky, je to jednoduché. Pho v překladu znamenají široké nudle a název pho bo` označuje hovězí vývar, spojení slov tedy označuje tradiční vietnamskou pikantní polévku Pho bo.

Co obsahuje Pho bo?

Základem polévky je vývar z krůty a hovězího masa. Nejde však o tradiční český vývar, protože k dochucení vývaru se používá spojení chutí koření, badyánu, hřebíčků, koriandru, skořice či zázvoru.

Možná jste o receptu Pho bo ještě neslyšeli, nepatří totiž mezi typicky české recepty na polévky. Připravit si tuhle azijskou polévku však můžete i tehdy, nemáte-li doma pravou misku na vietnamskou polévku. Chutná výborně a zároveň obzvlášněte váš jídelníček.

Tip: Oblíbený je také pokrm Bun Bo Nam Bo

Recept na Pho bo

Obtížnost:AdvancedČas přípravy: 15 minutČas vaření:5 hodin 30 minutCelkový čas:5 hodin 45 minutPorce:6 porce

Pokud jste milovníky chilli a všeho pálivého, pak si připravíte vietnamskou pikantní polévku s přidáním chilli papriček – množství již závisí na vaší chuti a preferencích. Naopak, pokud pikantní jídla nemáte v oblibě, tuto suroviny vynechejte.

Ingredience na vývar

  • Ingredience na polévku Pho bo

Postup přípravy Pho bo krok za krokem

  1. Zázvor a cibuli neloupejte, pouze rozkrojte napůl. Připravte si hrnec na polévku, ve kterém nasucho osmahnete zeleninu. Poté ji vyjměte a hrnec umyjte.
  2. Vložte hovězí žebra, hovězí oháňku a morkové kosti a hrnec naplňte studenou vodu. Směs přiveďte k varu, poté vypněte a vodu vylijte. Maso důkladně očistěte.
  3. Poté opět dejte maso do hrnce se studenou vodou a přidejte cibuli se zázvorem. Přidejte také skořici, kardamom, koriandr, badyán a hřebíček. Dle chuti přidejte rybí omáčku, třtinový cukr a špetku soli.
  4. Polévku nechte vařit, ideálně na mírném plamenu zhruba 5 hodin. Nezapomeňte dolívat pravidelně vodu tak, aby byl hrnec plný.
  5. Jakmile je vývar připravený, vyjměte všechny suroviny a přeceďte ho přes plátýnko. Dochuťte solí a rybí omáčkou.
  6. Ještě, než se vrhnete na podávání, nechte na 30 minut namočit rýžové nudle ve studené vodě.
  7. Syrové hovězí maso nakrájejte na velmi tenké plátky, připravte si bylinky a všechny ostatní suroviny do polévky.
  8. Vývar přiveďte k varu. Do talíře si připravte nudle a maso a přelijte je vývarem. Na závěr pak můžete libovolně dozdobit bylinkami, cibulí a bambusovými klíčky.
  9. K dochucení přidejte na stůl limetu, chilli a omáčky.

Doporučujeme: Pekingská polévka: Pikantní polévka, která chutná ohromně

Jak servírovat polévku Pho bo?

Těsně předtím, než začnete jíst, vymačkejte do polévky limetku. Praví vietnamští gurmáni podávají polévku tak, že svíčkovou nakrájejí na tenoučké plátky, syrové je uloží na talíř a ty se přelijí horkou polévkou. Tenké plátky masa se uvaří a zároveň zůstanou opravdu šťavnaté

Vietnamská polévka Pho je velmi specifická polévka, kterou si jistě zamilujete. Recept je poměrně variabilní, takže si pokrm můžete přizpůsobit podle svých chutí.

Vybrali sme pro vás z asijské kuchyně: Chutná a vydatná Čínská polévka

Zdroj: vietworldkitchen.com, delightfulplate.com


Další recepty na polévky

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.