Oblíbená pohanková kaše s ovocím je skvelou voľbou hlavne na raňajky. Toto jedlo vám dodá množstvo vlákniny a bielkovín. Zdravá a sladká pohanková kaše na snídani nastartuje váš den.
Pokud máte radi pohanku, přečtěte si o ní více v našem článku.
Pokud přemýšlíte co dobré a zdravé si připravit k jídlu jste na správném místě, pomůžeme vám s tím jak uvařit pohankovou kaši.
Recept na pohankovou kaši
Skvělá snídaně pro perfektní start dne. Pojďme si připravit oblíbený recept pohankové kaše se skořicí.
Suroviny
Postup
- Pohanku zalijeme vodou a necháme asi hodinu nabobtnat.
- Následně zalijeme mlékem a 5 minut vaříme.
- Přidáme špetku soli, cukr a pořádně promícháme.
- Na talíři kaši přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicí.
TIP: Připravte si také recept na ovesnou kaši
Co se dává na pohankovou kaši?
Na ozdobu kaše z pohanky použijte ovoce nebo ořechy. Z ovoce jsou oblíbené zejména borůvky a jahody. Použít můžete také sušené ovoce.
Pohanková kaše s medem bývá také oblíbenou volbou pro mlsouny.
Další oblíbené recepty