Hledáte dobrý recept na pepřovou omáčku, která vám bude chutnat? Přinášíme dva recepty pepřová omáčka k masu se smetanou a bez smetany. Který vám chutná víc?
Pepřová omáčka je jednou z nejoblíbenějších omáček, kterou snadno naservírujete k jakémukoli masu, od hovězího až po rybu. Hodí se pro všechny příležitosti, proto je omáčka se zeleným pepřem je dobrou variantou pro slavnostní obědy nebo večeře.
Pepřová omáčka k masu
Připravte si recept na pepřovou omáčku se smetanou k masu. Omáčka ze zeleného pepře vám bude chutnat.
Ingredience
Postup přípravy
- Máslo dejte na pánev a rozpusťte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte cca pět minut zesklovatět.
- K cibuli přidejte česnek, který prolisujte. Lépe tak v omáčce chutná a nenarazíte na plátky, které by mohly někoho odradit.
- Následně přidejte čerstvý pepř a vše zhruba minutu až dvě prohřívejte, aby pepř uvolnil svou chuť.
- Přidejte hovězí vývar, smetanu ke šlehání a smetanu na vaření. Vše promíchejte a nechte projít varem.
- Nezapomeňte promíchávat. Stáhněte plamen a nechte asi deset minut provařovat. Objem omáčky by se měl zmenšit o polovinu.
Doporučujeme: Nivová omáčka
K čemu se hodí pepřová omáčka?
Doporučení: Podle nás se hodí nejlepší pepřová omáčka k panence (vepřové).
Jednoduchá pepřová omáčka se nejčastěji podáva ke steakům, vepřové panence nebo kuřecí minutce. Celkově se omáčka k vepřovému masu hodí (ideálně vepřová plec, medailonky, nebo třeba přírodní vepřový plátek).
Oblíbená je také kombinace kuřecí steak s pepřovou omáčkou.
Pepřová omáčka bez smetany
Nemáte rádi smetanu? Nevadí. Připravte si pepřovou omáčku na maso bez smetany. Jednoduchý recept, který zvládnete levou zadní.
Ingredience
Postup přípravy
- Pro přípravu je dobré mít výpek ze steaků nebo kuřecího masa, který připraví pro omáčku dobrý základ. Případně můžete využít trochu hovězího vývaru.
- Přidejte žervé a bílý jogurt. Vše pečlivě promíchejte a nechte krátce probublávat.
- Přidejte mletý černý pepř a sůl. Pokud se rozhodnete využít zelený pepř nebo barevný, přidejte jej už k vývaru, aby se spolu s ostatními ingrediencemi provařil.
- Omáčka tak získá skvělou a silnou chuť.
Vhodnou volbou pro tenhle recept je pepřová omáčka s panenkou, na steak nebo na vepřové medailonky.
Pokud se chystáte připravovat steak, vyzkoužejte ověřený recept: Pepřová omáčka ke steaku.
Další oblíbené omáčky