Olejová bábovka jednoduše patří na sváteční stůl nebo jen tak v neděli ke kávě. Milují ji naprosto všichni a vůbec nezáleží na tom, jestli vám je sedm nebo sedmdesát. Připravte si recept na vláčnou olejovou bábovku.
Pokud však toužíte po malé inovaci skvělé bábovky, a ještě si chcete ušetřit práci, vyzkoušejte hrníčkovou olejovou bábovku bez odměřování surovin. Postačí vám pouze jeden hrníček.
Váhu vyměňte za obyčejný hrníček
Každý, kdo nerad peče jen proto, že nemá rád odměřování surovin, by tento recept měl vyzkoušet. Při pečení klasické olejové bábovky, váhu z kuchyňské linky vůbec vytahovat nemusíte. K odměření surovin vám postačí jeden hrníček, a přesto upečete naprostou delikatesu, po které se všichni budou jen olizovat. Dokonce u něj nezašpiníte ani moc nádobí, a tak bude úklid kuchyně naprostá hračka a vy se jen budete těšit na výsledek, který vytáhnete z trouby.
TIP: Vyzkoušejte také hrníčkovou čokoládovou bábovku.
Recept na olejovou bábovku
Příprava skvělého receptu na olejovou bábovku pro 8 osob.
Ingredience
Postup přípravy
- Připravte si větší mísu, do níž dáte polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilínový cukr, cukr krupice, olej, mléko a žloutky.
- Vše vypracujeme v hladké těsto. Můžete použít šlehač.
- Pak opatrně přidejte sníh ušlehaný z bílků.
- Polovinu těsta přemístěte do jiné mísy a přidejte k němu kakao.
- Připravte si formu na bábovku, vymažte ji sádlem a vysypte hrubou moukou.
- Nejprve do formy nalijte těsto bez kakaa, a poté nahoru dejte druhé těsto.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 160 ˚C a pečte zhruba 40 minut.
Doporučujeme: Třená bábovka od babičky
Nejlepší olejová bábovka se pozná tak, že když do ní píchnete špejlí, nezůstanou na povrchu zbytky nedopečeného těsta.
Jak připravit olejovou bábovku bez vajec?
Pokud jste se rozhodli upéct si chutnou bábovku, ale zjistili jste, že nemáte doma vajíčka, vyzkoušejte bábovku bez vajec, kde použijete jejich náhradu. V dnešní době existuje již mnoho tipů čím nahradit vejce při pečení, stačí se jen umět vynalézt.
Další recepty na bábovky