Nakládaný hermelín je oblíbenou pochoutkou, která snad nikdy neurazí. Zažene totiž mlsnou i hlad. Vyzkoušejte ověřený recept na nakládaný hermelín.
Recept na nakládaný hermelín
Připravte si ten nejlepší nakládaný hermelín. Recept je na 4 porce,neboli 4 kusy sýru.
Ingredience
Postup přípravy
- Čtyři stroužky česneku utřete se solí a chilli papričkou.
- Sýry rozkrojte na polovinu, každou část potřete připravenou pastou. Poté sýry složte polovinami zpět na sebe.
- Zbylé stroužky česneku pokrájejte na tenké plátky, nakrájejte také cibuli na kolečka.
- Poté už jen stačí vrstvit sýry a další suroviny na sebe.
- Na závěr vše zalijte olejem tak, aby suroviny byly ponořené. Sklenici s nálevem na nakládaný hermelín dobře uzavřete.
- Sýry nechte zrát v chladničkové teplotě a ideálně ve tmě po dobu jednoho až dvou týdnů.
- Po uležení můžete podávat, nejlépe s chlebem.
Doporučujeme: Připravte si také Grilovaný hermelín
Jak naložit hermelín?
U nakládaného hermelínu je nejdůležitější připravit co nejlepší podmínky k jeho zrání, aby se nezkazil. Nejdůležitější je mít dokonale čistou sklenici, je proto dobré ji sterilizovat. Včetně víčka ji povařte aspoň deset minut. Sterilizovat můžete případně také v myčce na program s nejvyšší teplotou.
Podstatné je také správné skladování.
Domácí nakládaný hermelín můžete nechat stát jeden den v pokojové teplotě, pak je však dobré uložit je do chladu. Do 2 měsíců byste je měli zkonzumovat.
Luxusní nakládané hermelíny jsou oblíbené hlavně v hospodách a restauracích, snadno si je však připravíte i doma. Abyste předešli zkažení, sýr vždy vyndávejte ze sklenice čistým příborem, aby nedošlo ke kontaminaci bakteriemi.
Další recepty na bezmasá jídla