Míša řezy má rád téměř každý. Sladký dezert, kde nechybí čokoláda, kakao ani tvarohová náplň. Recepty míša řezy se pečou již dlouhé roky a opět existuje hned několik verzí tohoto dezertu.
Někdo se snaží připravit odlehčenou verzi, jiný přidává do těsta cuketu nebo červenou řepu, vylepšuje chuť tvarohu, přidává větší množství čokolády a podobně. Na internetu jistě najdete také verze na Míša poháry, když nechcete péct celý plech této dobroty.
Jak si připravit luxusní míša řezy, které budou chutnat všem?
Recept na míša řezy
Připravte si Míša řezy na plech podle tradiční receptury.
Suroviny na těsto
Suroviny na krém
Suroviny na polevu
Postup
- Oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte zatím bokem a v míse smíchejte žloutky s moučkovým cukrem. Vyšlehejte, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vše promíchejte.
- Ve druhé míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Opatrně ho vmíchejte do těsta
- Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 ºC přibližně deset minut.
- Piškotový korpus nechte vychladit a mezitím se vrhněte na přípravu krému.
- Z tvarohu, másla a cukru vymíchejte krém, kterým poté potřete plát piškotového krému. Začistěte po stranách a dejte do lednice, kde necháte pár hodin ztuhnout.
- Připravte si polevu. Rozpusťte máslo, přidejte do něj čokoládu a míchejte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Přidávejte postupně mléko a neustále míchejte.
- Následně dejte na ztuhlý korpus s krémem a opět dejte do lednice, kde nechejte odležet, ideálně přes noc, pokud to vaši mlsní strávníci vydrží.
Tipy pro vylepšení míša řezů
- Pokud chcete připravit míša řezy s mascarpone, dejte do krému jenom 250 g tvarohu a přidejte 250 g mascarpone.
TIP: Měli jste už hraběnčiny řezy? Pokud ne udělejte si je u vás doma.
Další tipy na koláče a moučníky