BábovkyKoláče a moučníkyRecepty

Margot bábovka – Hrnkový recept z oblíbené tyčinky

Margot bábovka je velmi oblíbená, protože nejde jen o klasickou bábovku, ale chutná přesně jako ta známá tyčinka. Jak na její přípravu?

Bábovky jsou typickým českým moučníkem, který se u nás peče už mnoho desítek let. Bábovky mají mnoho variací, oblíbená je také ta Margot bábovka z tyčinek Margot.

margot bábovka
Zdroj foto: Elena Veselova / Shutterstock.com

Omrzelo vás pečení obyčejných bábovek bez příchutě? V tom případě vám nic nestojí v cestě, abyste se pustili do přípravy naprosto vynikající Margot bábovky, která všechny ostatní bábovky strčí do kapsy. Upečte si tento moučník podle následujícího receptu.

Pečení z margotky

Kdo by nemiloval tyčinky Margot, které spatřily světlo světa už v roce 1944. Na jejich chuti se však neustále pracovalo až do roku 1960, kdy tehdejší chuť zcela připomínala tu dnešní. Tyčinky jsou natolik oblíbené, že slouží také jako ingredience mnoha moučníků a dezertů.

Bábovka z Margot čokolády není jediným moučníkem, který se z ní dá upéct. Své místo v mnoha kuchařkách si našla i:

  • Margot buchta,
  • Margot dort.

Margotky se využívají také při přípravě vánočního cukroví, zejména toho nepečeného.

Tip: Výborným moučníkem je také kefírová bábovka, která je navíc zdravá.

Recept na margot bábovku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas pečení: 40 minutCelkový čas:1 hodina Porce:12 porce

Margotková bábovka je tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.
  3. Poté přidejte olej, rum a smetanu a vše pořádně zamíchejte.
  4. Mouku s práškem do pečiva prosejte a přidejte k tekuté směsi.
  5. Čokoládu Margot nastrouhejte na hrubé straně struhadla a přidejte do těsta.
  6. Všechno důkladně promíchejte a nalijte do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.
  7. Vložte do trouby a pečte na 180 stupňů asi 40 minut.
  8. Po upečení nechte bábovku vychladnout, posléze ji vyklopte z formy.

Tipy na vylepšení bábovky z Margot

  • Aby se vám čokoláda Margot dobře strouhala a nelepila se na struhadlo, vložte ji půl hodiny před plánovanou přípravou bábovky do mrazáku.
  • K vysypání formy použijte kokos, který je také součástí Margotky.
  • O něco vláčnější je tvarohová bábovka s Margot tyčinkou.
  • Aby se vám bábovka Margot hrníčková povedla tak, jak má, se šleháním vajíček s cukrem si dejte na čas. Pěna musí být hustá.

Doporučujeme: Piškotová bábovka – Recept na tradiční moučník

Jak ozdobit margot bábovku

Tato bábovka je vynikající, ovšem aby vynikla její chuť ještě více, můžete ji po upečení pocukrovat rumovým cukrem. Vhodná je také poleva, a to buď čokoládová (tmavá i bílá), nebo rumová kakaová.

Patří margotka k vašim oblíbeným chutím? Existují totiž jen dva tábory lidí, ti, kteří ji naprosto milují a na její chuti si opravdu pochutnávají, nebo ti, kteří ji opravdu nemusí. Do které skupiny patříte vy? Zkoušeli jste už bábovku z této známé tyčinky připravit i u vás doma?

Zdroj: ocado.com, recipes.instantpot.com


Další tipy na bábovky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)