Maková bábovka s pomerančem je chutnou kombinací. Chutě i design moučníku jsou zaměřené trošku vánočně – a můžeme spokojeně říct, že obstáli na výbornou. Vyzkoušejte recept na makovou bábovku.
Pojďme se spolu podívat jak připravit tu nejlepší makovou bábovku, a to i díky tomu, že do receptu přidáme pomeranč. Podobně zajímavým receptem je také tvarohová bábovka, do které můžete přidat mák.
Mák byl surovinou, která se využívala v domácnostech zejména v minulém století. Můžete si například pamatovat recepty vaší babičky. Babiččina maková bábovka je jedním z těch receptů, které si jistě zamilujete.
Recept na makovou bábovku
Vláčná maková bábovka se vám bude líbit. Rychlý recept, který si zamilujete.
Dalším chutným receptem z máku je makový závin. Připravte si jej na 4 různé způsoby.
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 50 minut
Náročnost: nenáročný
Kategorie: koláče
Suroviny
Těsto na makovou bábovku
- 4 vejce,
- 200 g krystalového cukru,
- 300 g polohrubé mouky,
- 100 g máku,
- 150 ml oleje,
- 250 g bílého jogurtu,
- 1 prášek do pečiva,
- šťáva a kůra z 2 pomerančů (1PL šťávy na polevu).
Poleva na bábovku
- 50 g mascarpone,
- 3 PL mléka,
- 3 PL moučkového cukru,
- 1 PL pomerančové šťávy.
Postup přípravy makové bábovky
- Do větší misky si rozbijeme vajíčka, které si utřeme s cukrem do pěny.
- Do vajíčkové pěny nalijeme olej, bílý jogurt a znovu promícháme.
- Smícháme všechny sypké suroviny (mouku, mák a prášek do pečiva) a zamícháme je do těsta.
- Na závěr už jen přidáme šťávu a kůru z pomerančů, těsto si přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 50 minut při teplotě 170 °C.
- Polevu na bábovku si připravíme velmi jednoduše. Všechny suroviny vymícháme mixérem a naneseme na vychlazenou bábovku, kterou jsem ještě ozdobila pomerančem a oříšky. Dobrou chuť.
Přejeme Vám hodně štěstí při pečení makové bábovky s jogurtem. Doufáme, že budete s touto kombinací chutí spokojeni a zda máte zájem o další bábovkové recepty.
Další recepty na bábovky