Bezmasá jídlaReceptyRybyVečeře

Losos na pánvi: Recept na rychlou a zdravou večeři

Losos na pánvi: Recept na rychlou a zdravou večeři

Losos na pánvi a jiné ryby bychom měli konzumovat pravidelně. Pokud chcete do svého jídelníčku rybí maso zařadit, losos je ideální. Chutná skvěle a je rychle hotov.

I když rybám moc neholdujete, lososa si oblíbíte. Má velmi chutné a lahodné maso, navíc lososa na pánvi připravíte své rodině během chviličky kdykoliv. Zkusit můžete i uzeného lososa na pánvi, jako přílohu volte jen zeleninu nebo opékané či vařené brambory.

Losos na talíři: Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě?

losos na pánvi recept
Zdroj foto: amenic181 / Shutterstock.com

Proč připravovat lososa na pánvi?

Filety z lososa je možné připravovat na pánvi nebo upéct lososa v troubě. Pokud se ale rozhodnete připravit lososa na pánvi, neprohloupíte. Maso bude skvělé připravené, a hlavně velmi rychle, zvládnete to i tehdy, budete-li mít hodně naspěch. Navíc na pánvi můžete rovnou připravit i omáčku. A losos na pánvi s omáčkou se hodí i pro slavnostnější příležitosti.

Recept na lososa na pánvi

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 5 minutCelkový čas: 20 minutPorce:4 porce

Lososa na pánvi připravíte opravdu jen za několik minut. Základem je však vždy dobře rozpálený olej, vybírejte raději ten olivový. Nakonec použijte i máslo. Losos na másle na pánvi vám zcela jistě zachutná.

Suroviny

Postup

  1. Na pánvi si nejprve dobře rozpálíme olej.
  2. Na olej pak vkládáme filety, vždy kůží dolů. Přidáme snítku tymiánu a rozmačkaný česnek.
  3. Opékáme čtyři minuty. Následně pánev sundáme z ohně a přidáme máslo.
  4. V rozpuštěném másle obalíme opatrně filety lososa ze všech stran.

  • K receptu na lososa na pánvi je vhodné jako přílohu podávat opékané či vařené brambory nebo grilovanou zeleninu.

TIP: Proč jíst ryby pravidelně? Co obsahují a zdravá příprava

  1. Jak dlouho se dělá losos na pánvi?

    Lososa na pánvi připravujeme jen po dobu několika málo minut, jen tak bude mít maso ideální chuť.


  2. Jak správně ochutit lososa?

    Jelikož je maso lososa samo o sobě velmi lahodné, není třeba ho nijak zvlášť dochucovat. Filety lososa můžete jemně osolit, případně i opepřit.


  3. Jaké koření na lososa?

    Využít můžete i bylinky, nejlépe čerstvé, jako je právě tymián.

Na jaký způsob máte lososa nejraději vy? Připravujete ho nejčastěji v troubě, na pánvi či na grilu?

Zdroj: intheknow.com, justonecookbook.com


Další recepty na ryby

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)