Kuřecí prsa se dají připravit opravdu na spousty způsobů, mnoho lidí se jejich přípravě ale vyhýbá. Mají strach z toho, že maso bude příliš vysušené, což se u prsou stává poměrně často.
Recept na kuřecí prsa s brynzou a slaninou
Máte to také tak? Bojíte se přípravy kuřecích prsíček, protože se vám maso vždycky vysuší? Vyzkoušejte recept na kuřecí prsa plněné slaninou a brynzou. Určitě se vám to už nestane – a s výsledkem budete nadmíru spokojení.
Ingredience
- 1 kg kuřecích prsních řízků,
- olivový olej,
- 250 g brynzy,
- čerstvá pažitka,
- sůl a pepř,
- 100 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky,
- máslo,
- šťáva z citronu dle chuti.
Postup přípravy kuřecích prsou
- Kuřecí prsa si nejprve očistíme a omyjeme. Rozřízneme je opatrně na tenké plátky, přikryjeme potravinářskou fólií a zlehka naklepeme.
- Každý plátek podle chuti osolíme a opepříme.
- Pak si připravíme brynzovou směs, kterou budeme maso plnit. Brynzu si dáme do misky a přidáme k ní nadrobno nasekanou pažitku, asi jednu hrstku. Dobře promícháme.
- Na každý plátek kuřecích prsíček po osolení a opepření budeme pokládat jeden plátek slaniny, na níž přijde ještě malý kopeček brynzové směsi.
- Plátky poté přeložíme, aby nám vznikla kapsa. Můžeme maso ještě pojistit párátky, aby se nám kapsy během přípravy nerozpadaly.
- Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a kapsy pak budeme krátce opékat. Stačí asi po dobu pěti minut.
- Rozehřejeme si mezitím i troubu na 180 stupňů, a po opečení vložíme kapsy do pekáčku, který přijde do rozehřáté trouby.
- V troubě necháme plněné kuřecí kapsy dalších 5 minut.
- Do pekáčku přidáme asi lžíci másla, a podle chuti i pár kapek citronové šťávy, aby mělo maso chutnější výpek.
- Po dopečení můžeme podávat.
Doporučujeme: Ochutnejte také recept kuře na paprice. Vyzkoušejte postup krok za krokem.
S čím podávat kuřecí prsa?
Kuřecí prsa s brynzou a slaninou můžeme podávat s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ale i s rýží a čerstvým zeleninovým salátkem.
Tipy na další recepty