Kung-pao je velmi oblíbené čínské jídlo, které je tradičně připravování z kuřecího masa. Kombinací vybraného koření a kvalitních surovin vzniká lahodný pokrm, se kterým uspějete i u mlsných strávníků.
Asijská kuchyně se stává stále více populární v naší zemi. Kung pao je u nás pravděpodobně nejznámějším pokrmem této východní kuchyně. Mezi další oblíbená jídla patří recept na čínu, případně také čínske nudle.
Recept na kuřecí kung pao
Připravte si to pravé kung pao se zeleninou.
Ingredience
Ingredience na omáčku
Postup přípravy
- Kuřecí maso pokrájejte na menší kousky. Okořeňte solí, bílým pepřem a cukrem podle chuti. Poté kousky obalujte v bramborovém škrobu.
- Připravte si ideálně wok pánev s vysokou vrstvou oleje a smažte dozlatova.
- Po usmažení maso odložte na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
- Vyloupané arašídy také usmažte ve větším množství oleje a dejte okapat.
- Připravte si misku a smíchejte v ní všechny suroviny na omáčku.
- V čisté pánvi rozpalte menší množství oleje a orestujte na něm najemno nakrájený česnek a zázvor.
- Jakmile se česnek se zázvorem rozvoní, přidejte hotové kuřecí maso, nakrájenou jarní cibulku, arašídy a také najemno pokrájené chilli papřičky a sečuánský pepř.
- Po krátkém orestování přilijte připravenou omáčku na kung pao.
- Rozmíchejte trochu bramborového škrobu ve studené vodě. Po krátkém povaření omáčky přilijte škrob pro zahuštění. Dle potřeby můžete škrob ještě přidat.
- Takto připravené kung pao můžete podávat s uvařenou rýží.
- Oblíbená kombinace je kuřecí kungpao s rýží.
Jednoduché kung pao je skvělé hlavně díky do křupava osmaženým kouskům masa v kombinaci s nasládlou omáčkou. Jídlo můžete také dozdobit kousky chilli papriček či trochou jarní cibulky.
Máte-li více kuřecího masa vyzkoušejte recept kuře na paprice.
Tipy na další asijská jídla