Bezmasá jídlaHlavní jídla a obědRecepty

Karbanátky z červené čočky pečené v troubě

Karbanátky z červené čočky pečené v troubě

Připravte si karbanátky v troubě. Je to zdravější verze, pokud je nechcete smažit na pánvi. Pojďme se podívat na to, jak si připravit chutné karbanátky z červené čočky v troubě.

Recept na tyhle zeleninové karbanátky v troubě potěší zejména vegetariány a příznivce zdravého stravování.

Karbanátky bez masa z červené čočky v poslední době patří mezi velmi oblíbené.

Recept na karbanátky z červené čočky

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 25 minutČas pečení: 30 minutCelkový čas: 55 minutPorce:8 porce

Recept na karbanátky z červené čočky pečené v troubě připravíte rychle a jednoduše. Čočkové karbanátky z trouby budou chutnat nejen vám, jsou vhodné také pro děti.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Červenou čočku nejdříve propláchněte, přidejte dvakrát více vody než čočky, osolte a uvařte do jejího úplného rozvaření.
  2. Mezitím si očistěte cibuli, nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte.
  3. Cibuli a mrkev orestujte na lžíci oleje – jakmile zelenina chytá karamelovou barvu, přidejte česnek, párkrát promíchněte a odstavte z ohně.
  4. Vychladlou rozvařenou čočku přidejte spolu s vejcem, kořením a moukou k hotové zelenině.
  5. Směs důkladně promíchejte a pomocí polévkové lžíce tvořte kuličky (placky), které naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Čočkové karbanátky vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny na 200 °C.

Doporučujeme: Připravte si také Houbové karbanátky, které jsou zdravé a chutné.

Pokud byste si chtěli připravit karbanátky pro vegany, vejce v receptu umíte také velmi chytře nahradit – stačí si prohlédnout tipy, čím nahradit vejce při vaření a pečení.

Karbanátky v troubě
Zdroj foto: Irina Rostokina / Shutterstock.com

S čím podávat karbanátky z červené čočky?

Nejoblíbenější formy podávaní jsou:

Pokud čočku v receptech příliš nemusíte, můžete vyzkoušet i jiné možnosti přípravy zeleninových karbanátků. Populární formy jsou kapustové cuketové, květákové i brokolicové.

Jaký je váš oblíbený postup přípravy?


Tipy na další oblíbené recepty

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)