Připravte si karbanátky v troubě. Je to zdravější verze, pokud je nechcete smažit na pánvi. Pojďme se podívat na to, jak si připravit chutné karbanátky z červené čočky v troubě.
Recept na tyhle zeleninové karbanátky v troubě potěší zejména vegetariány a příznivce zdravého stravování.
Karbanátky bez masa z červené čočky v poslední době patří mezi velmi oblíbené.
Recept na karbanátky z červené čočky
Recept na karbanátky z červené čočky pečené v troubě připravíte rychle a jednoduše. Čočkové karbanátky z trouby budou chutnat nejen vám, jsou vhodné také pro děti.
Ingredience
Postup přípravy
- Červenou čočku nejdříve propláchněte, přidejte dvakrát více vody než čočky, osolte a uvařte do jejího úplného rozvaření.
- Mezitím si očistěte cibuli, nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte.
- Cibuli a mrkev orestujte na lžíci oleje – jakmile zelenina chytá karamelovou barvu, přidejte česnek, párkrát promíchněte a odstavte z ohně.
- Vychladlou rozvařenou čočku přidejte spolu s vejcem, kořením a moukou k hotové zelenině.
- Směs důkladně promíchejte a pomocí polévkové lžíce tvořte kuličky (placky), které naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Čočkové karbanátky vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi půl hodiny na 200 °C.
Doporučujeme: Připravte si také Houbové karbanátky, které jsou zdravé a chutné.
Pokud byste si chtěli připravit karbanátky pro vegany, vejce v receptu umíte také velmi chytře nahradit – stačí si prohlédnout tipy, čím nahradit vejce při vaření a pečení.
S čím podávat karbanátky z červené čočky?
Nejoblíbenější formy podávaní jsou:
- s klasickou bramborovou kaší,
- šťouchanými bramborami
- nebo zeleninovým salátem.
Pokud čočku v receptech příliš nemusíte, můžete vyzkoušet i jiné možnosti přípravy zeleninových karbanátků. Populární formy jsou kapustové cuketové, květákové i brokolicové.
Jaký je váš oblíbený postup přípravy?
Tipy na další oblíbené recepty