Hlavní jídla a obědHovězí masoRecepty

Pečená kachna v pomalém hrnci – Poctivý recept

Pečená kachna v pomalém hrnci – Poctivý recept

Kachna pečená v pomalém hrnci je skvělou pochoutkou pro chutný oběd. Oblíbená pomalu pečená kachna, kterou připravíte počas jedné noci.

Recept na kachnu v pomalém hrnci

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření:8 hodin Celkový čas:8 hodin 20 minutPorce:4 porce

Připravte si recept na oblíbenou a nejlepší kachnu pečenou v pomalém hrnci.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Kachnu očistíme a naporcujeme, popř. necháme vcelku (podle velikosti vašeho hrnce), pořádně ji osolíme (i vevnitř) a okmínujeme. Solí ani kmínem nešetříme.
  2. Vložíme do pomalého hrnce a přidáme max. 1 dl vody nebo bílého vína.
  3. Kachna se bude péct na stupeň Low po dobu 8 hodin, proto je ideální zvolit noční dobu.
  4. Neotvíráme, nechutnáme, jdeme spát a ráno zažijete zázrak v podobě rozpadajícího se voňavého masíčka a vůně linoucí se až k sousedům.
  5. Pokud by někomu přišla kůžička málo vypečená, vložte ještě nezakrytou kachnu na 10 minut do klasické trouby.

Jak dlouho péct kachnu v pomalém hrnci?

Doba pečení kachny může být rozdílná, závisí na jaký stupeň nastavíte pomalý hrnec. Na stupni Low by se měla kachna pomalu péct až hodin. Pokud zvolíte vyšší stupeň péct byste ji měli přibližně 5 hodin.

Share this post

About the author

Jsem Marián a jsem redaktorem webu Tipio.cz. Ve volném čase se věnuji zahrádkaření. Rád si pochutnám na dobrém jídle, proto se také občas věnuji receptům. Všeobecný přehled je důležitý a proto se rád věnuji i jiným zajímavým tématům.