Hořčice může být také hlavní ingrediencí vynikající a jednoduché hořčičné omáčky, která se řadí mezi ty univerzální. Hořčičná omáčka je skvělý tip i na nedělní oběd.
Naučte se tento jednoduchý recept, jehož příprava není časově náročná. Hořčice má v kuchyni své místo, používá se k dochucení nejrůznějších pokrmů, párky a klobásy bychom si bez ní neuměli představit. Ale co omáčka?
Recept na hořčičnou omáčku
Recept hořčicové omáčky je velmi rychlý, a vzhledem k tomu, že je zjemněná smetanou, ideální přílohou jsou knedlíky.
Ingredience
Postup přípravy
- Máslo s olejem rozehřejte v hrnci.
- Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Do rozehřátého oleje s máslem vložte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- K cibuli přidejte mouku, pořádně míchejte, ať se vám nepřipálí.
- K hotové jíšce přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu.
- Následně přidejte hořčici a pořádně promíchejte.
- Na řadu přichází smetana, vlijte ji do omáčky a chvilku povařte.
- Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem.
K čemu se hodí hořčičná omáčka?
Nejlepší hořčičná omáčka je ke steaku. Ať už podáváte roštěnky nebo přírodní plátky, tahle omáčka se skvěle hodí k jakémukoliv masu (pečené, grilované, smažené) i k přílohám, jako jsou brambory, knedlíky, těstoviny či dokonce rýže.
Jak vylepšit omáčku z hořčice?
Do hořčičné omáčky používejte smetanu plnotučnou, aby se vám nesrazila. Sražení smetany můžete také zabránit tím, že smetanu před vylitím do omáčky nejdříve rozmícháte s několika lžícemi omáčky. Vývar můžete nahradit vodou, omáčka nebude ale tak výrazná.
Tahle oblíbená omáčka k masu má mnoho alternativ, například medovo hořčičná omáčka, francouzská omáčka z dijonské hořčice a další.
Zdroj: heb.com, onceathome.com
Tipy na další omáčky