Hermelínová pomazánka nesmí chybět na žádné oslavě či večírku. Zkuste připravit vynikající domácí hermelínovou pomazánku, a vaši hosté se budou jenom oblizovat!
Hermelín je považován za jeden z nejlepších sýrů. Kromě toho, že se dá jíst jen tak nakrájený na plátky nebo trojúhelníčky, hodí se i pro přípravu slavnostní pomazánky. Zkusíte si ji doma připravit?
Rozdíl mezi camembertem a hermelínem
Na našem trhu se můžeme setkat s označením hermelín a také camembert. Víte, ale že mezi nimi je jeden zásadní rozdíl? Na pultech českých obchodů se dost často setkáte s názvy jako Král sýrů a také camembert. Rozdíl mezi nimi je v mléce. Zatímco na výrobu camembertu se používá mléko čerstvé, hermelín je vyráběn z mléka pasterizovaného.
Jaký sýr je vhodný do hermelínové pomazánky?
Pokud přemýšlíte nad tím, zda použít na přípravu hermelínové pomazánky právě camembert nebo sýr s označením hermelín, vězte, že je to v podstatě jedno a použít můžete oba typy sýrů. Luxusní pomazánku připravíte jak z hermelínu, tak i z camembertu, a ještě lépe uděláte, pokud přidáte i šunku. Hermelínová pomazánka se šunkou je výborná i pro děti. Hermelínová pomazánka pro děti by měla být jemná, zachutná pak jistě i dospělým.
Zkusit můžete právě náš recept. Pokud se chystáte dělat jednohubky, recept jistě přijde vhod. Pomazánky na jednohubky by měly být zejména jednoduché. Zkusíte tu hermelínovou?
Recept na hermelínovou pomazánku
Hermelínová pomazánka je skvělá, rychlá a hodí se pro rychlou večeři i na každou slavnostní příležitost. Hermelínová pomazánka na chlebíčky nebo jednohubky se u vás doma pak jistě bude dělat pravidelně.
Suroviny
Postup
- Vejce si uvaříme natvrdo.
- Hermelín, vajíčka a šunku si nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Nať jarní cibulky si nakrájíme také nadrobno a všechny ingredience pak smícháme dohromady ve větší míse.
- Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a majonézu.
- Důkladně všechny suroviny promícháme a dle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
- Pomazánku ještě dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Zakysanou smetanu můžeme nahradit i pomazánkovým máslem. Hermelínová pomazánka s pomazánkovým máslem bude lépe držet tvar, a proto se více hodí právě na chlebíčky.
Doporučujeme: Hermelínový salát
S čím podávat hermelínovou pomazánku?
Pomazánku samozřejmě podáváme s pečivem, bílým nebo celozrnným. Pokud chceme mít pomazánku ze sýru jako součást chutné večeře, můžeme ji podávat s čerstvým chlebem nebo bagetkou a k tomu připravit ještě zeleninový salát z naší nabídky salátů.
Dobrou chuť!
Zdroj: bluediamond.com, themediterraneandish.com
Další recepty na pomazánky