Vepřové kotlety si můžete připravit na mnoho způsobů, tento druh masa se dobře páruje s různými surovinami. Nejlepší chuť masa získáte grilováním, při kterém by nikdy neměla chybět skvělá marináda. Vyzkoušejte tento netradiční recept na marinované kotlety.
Přemýšlíte-li co uvařit z vepřové kotlety? Jsou na gril skvělé, během pár minut si připravíte skvělý oběd či večeři. Namísto grilu můžete případně připravit také vepřové kotlety na pánev či v troubě.
Recept na vepřové kotlety
Připravte si ty nejlepší kotlety z vepřového masa. Překvapí vás svou chutí!
Ingredience
Postup přípravy
- Do připravené misky nalijte pivo, rum a přidejte také sójovou omáčku, limetovou šťávu a javorový sirup.
- Stroužky česneku nastrouhejte či prolisujte a přidejte je ke směsi.
- Kuličky pepře, nového koření a bobkový list nejprve podrťte v hmoždíři a následně přidejte k marinádě.
- Vmíchejte také zázvor, chilli, skořici a další koření.
- Při marinování vepřových kotlet je nejdůležitější, aby všechny plátky byly rovnoměrně pokryté.
- Nejlepší je, pokud maso necháte v marinádě přes noc, ovšem stačit bude případně i pár hodin.
- Gril nechte dobře rozpálit na střední teplotu. Než se zahřeje, vyndejte maso z lednice a nechte ho chvíli odpočinout.
- Před grilováním můžete maso ještě osolit a opepřit podle chuti.
- Doba grilování záleží na tloušťce plátků masa, stačit by mělo 5–10 minut.
- Jakmile je maso udělané, sundejte ho z grilu a nechte pečenou kotletu ještě zhruba 5 minut odpočinout.
Příprava marinády
Příprava kotlety
TIP: Chcete vyzkoušet jinou marinádu na grilování?
S čím podávat vepřovou kotletu?
Grilované maso můžete zalít olivovým olejem a podávat s bagetou. Skvělou přílohou je rýže, nebo také brambory pečené na grilu. Oblíbenou volbou je také vepřová kotleta s omáčkou z pepře.
Další oblíbené recepty