Hlavní jídla a obědReceptyVepřové maso

Grilovaná vepřová kotleta s marinádou – Jednoduchý recept

Vepřové kotlety si můžete připravit na mnoho způsobů, tento druh masa se dobře páruje s různými surovinami. Nejlepší chuť masa získáte grilováním, při kterém by nikdy neměla chybět skvělá marináda. Vyzkoušejte tento netradiční recept na marinované kotlety.

Přemýšlíte-li co uvařit z vepřové kotlety? Jsou na gril skvělé, během pár minut si připravíte skvělý oběd či večeři. Namísto grilu můžete případně připravit také vepřové kotlety na pánev či v troubě.

Recept na vepřové kotlety

Obtížnost:IntermediateČas přípravy: 30 minutČas vaření: 10 minutCelkový čas: 40 minutPorce:4 porce

Připravte si ty nejlepší kotlety z vepřového masa. Překvapí vás svou chutí!

Ingredience

Postup přípravy

    Příprava marinády

  1. Do připravené misky nalijte pivo, rum a přidejte také sójovou omáčku, limetovou šťávu a javorový sirup.
  2. Stroužky česneku nastrouhejte či prolisujte a přidejte je ke směsi.
  3. Kuličky pepře, nového koření a bobkový list nejprve podrťte v hmoždíři a následně přidejte k marinádě.
  4. Vmíchejte také zázvor, chilli, skořici a další koření.
  5. Příprava kotlety

  6. Při marinování vepřových kotlet je nejdůležitější, aby všechny plátky byly rovnoměrně pokryté.
  7. Nejlepší je, pokud maso necháte v marinádě přes noc, ovšem stačit bude případně i pár hodin.
  8. Gril nechte dobře rozpálit na střední teplotu. Než se zahřeje, vyndejte maso z lednice a nechte ho chvíli odpočinout.
  9. Před grilováním můžete maso ještě osolit a opepřit podle chuti.
  10. Doba grilování záleží na tloušťce plátků masa, stačit by mělo 5–10 minut.
  11. Jakmile je maso udělané, sundejte ho z grilu a nechte pečenou kotletu ještě zhruba 5 minut odpočinout.

TIP: Chcete vyzkoušet jinou marinádu na grilování?

vepřová kotleta
Zdroj foto: klaikungwon / Shutterstock.com

S čím podávat vepřovou kotletu?

Grilované maso můžete zalít olivovým olejem a podávat s bagetou. Skvělou přílohou je rýže, nebo také brambory pečené na grilu. Oblíbenou volbou je také vepřová kotleta s omáčkou z pepře.


Další oblíbené recepty

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)