PolévkyRecepty

Frankfurtská polévka s párkem a bramborem

Milujete frankfurtskou polévku? A napadlo vás někdy, jak přišla ke svému jménu? V následujícím článku se dozvíte nejenom o tom, kde se tahle polévka vzala, ale také se s vámi podělíme o snadný a rychlý postup k její přípravě.

Odkud pochází frankfurtská polévka?

Pokud vás napadlo, že má frankfurtská polévka našich babiček něco společného s Frankfurtem nad Mohanem, máte pravdu. Právě v tomto městě se v 15. století vyráběly ty nejlepší párky. A protože naše země byla vždycky nějakým způsobem propojená s Nemeckem, není divu, že se k nám uzeniny dostávaly právě odtamtud. A proto i tradiční česká polévka získala pojmenování odvozením od názvu města Frankfurt.

TIP: Tradiční českou polévkou je nědelní kuřecí vývar.

Recept frankfurtské polévky s párkem

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 25 minutČas vaření: 35 minutCelkový čas:1 hodina Porce:4 porce

Pravá frankfurtská polévka s párkem a bramborem, která je vhodná i pro děti. Její příprava je velice jednoduchá a skládá se z pouhých několika surovin. Před tím, než si nachystáte hrnec, na čtyři porce polévky si připravte:

Ingredience

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zezlátnout cibulku, přidejte prolisovaný česnek, poprašte moukou a nechte zapražit.
  2. Následně přidejte mletou papriku a přilijte trochu vývaru. Důsledně míchejte, aby se netvořily hrudky.
  3. Přidejte pokrájené brambory, zbytek vývaru, kmín, špetku pepře a přiveďte k varu.
  4. Vařte do změknutí brambor, pak přidejte nakrájené párky, dosolte a podávejte.

Doporučujeme také: Párky v těstíčku se sýrem i v listovém těstě

Tipy na vylepšení frankfurtské polévky

Pokud chcete recept trochu obměnit, můžete párky před přidáním do polévky osmahnout na panvici. Pokud preferujete smetanové, jako je třeba smetanová brokolicová polévka, jednoduše přidejte ke konci do jemné frankfurtské polévky smetanu (nebo mléko) a ještě chvíli povařte.

Frankfurtská polévka
Zdroj foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Pohrát si také můžete s bylinkami a zeleninou, můžete do ní přidat také čerstvou petržel, libeček anebo třeba provensálské koření.

TIP: Vyzkoušejte také zdravou pórkovou polévku. Recept si připravíte rychle a jednoduše.

Luxusní frankfurtská polévka vás příjemně prohřeje a zasytí. Dobrou chuť!


Další recepty na polévky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)