Polévka z hlívy ústřičné ala dršťková je rychlá a chuťově velmi připomíná pravou dršťkovou polévku. Ovšem na přípravu se používá právě hlíva ústřičná, která je zdravá.
Dršťkovou polévku z hlívy ústřičné připravíte velmi rychle a jistě si pochutnáte. Určitě ji musíte vyzkoušet, zvláště pokud polévky na vašem stole nesmí nikdy chybět. Na přípravu falešné dršťkové polévky ale můžete použít i jiné houby, pokud nebudete mít právě po ruce hlívu ústřičnou.
Falešná dršťková polévka
Recept na falešnou dršťkovou polévku si můžete snadno upravit podle toho, jaké houby budete mít zrovna k dispozici. Chuť bude stále stejně skvělá. Vyzkoušet tedy kromě polévky z hlívy ústřičné, můžete dršťkovou polévku z bedel, dršťkovou polévku z hub, které si přinesete z lesa nebo třeba dršťkovou polévku z václavek. Houby plnohodnotně nahradí pravé dršťky, které nemusí mít každý úplně v oblibě.
TIP: Klasická dršťková polévka a jak připravit dršťky
Recept na dršťkovou polévku z hlívy
Na přípravu receptu dršťkové polévky z hlívy budete potřebovat jen několik málo surovin, příprava polévky z hlívy je velmi snadná, a tak si s receptem poradí i začátečníci. Jakmile jednou zkusíte tento recept, určitě se polévka stane vaším oblíbeným pokrmem a v budoucnu ji budete připravovat pravidelně.
Suroviny
Postup
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Hlívu ústřičnou si důkladně omyjeme a pokrájíme na nudličky.
- Do hrnce si dáme trošku oleje a na něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce dusíme.
- Cibuli a hlívu zasypeme mletou sladkou paprikou a promícháme, poté vše zalijeme zeleninovým vývarem.
- Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Polévku pak krátce vaříme.
- Do malého kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm mouku, aby vznikla jíška, kterou pak polévku zahustíme.
- Zahuštěnou polévku vaříme ještě přibližně 20 minut, v případě potřeby můžeme ještě přidat trošku zeleninového vývaru.
- Nakonec přidáme dle chuti majoránku, promícháme a polévku můžeme odstavit z plotny.
Tipy
- Pokud chcete opravdu zdravou polévku z hlívy, můžete polévku místo klasické jíšky, zahustit nastrouhanou bramborou. Dršťkovou polévku podáváme jen tak nebo s pečivem.
Co připravit z hlívy ústřičné
Kromě polévky můžete z hlívy ústřičné připravit i řadu dalších skvělých pokrmů. Výborný je i guláš z hlívy, který si oblíbí zejména ti, kteří nepotřebují v jídelníčku maso. Hlíva ústřičná se ale hodí i na přípravu rizota, můžete ji vařit nebo péct a přidat ji rovněž můžete k masu.
Dobrou chuť!
Zdroj: skinnytaste.com, recipesmadeeasy.co.uk
Další recepty na polévky