HoubyPolévkyRecepty

Dršťková polévka z hlívy: Recept na rychlou a zdravou polévku

Polévka z hlívy ústřičné ala dršťková je rychlá a chuťově velmi připomíná pravou dršťkovou polévku. Ovšem na přípravu se používá právě hlíva ústřičná, která je zdravá.

Dršťkovou polévku z hlívy ústřičné připravíte velmi rychle a jistě si pochutnáte. Určitě ji musíte vyzkoušet, zvláště pokud polévky na vašem stole nesmí nikdy chybět. Na přípravu falešné dršťkové polévky ale můžete použít i jiné houby, pokud nebudete mít právě po ruce hlívu ústřičnou.

Falešná dršťková polévka

Recept na falešnou dršťkovou polévku si můžete snadno upravit podle toho, jaké houby budete mít zrovna k dispozici. Chuť bude stále stejně skvělá. Vyzkoušet tedy kromě polévky z hlívy ústřičné, můžete dršťkovou polévku z bedel, dršťkovou polévku z hub, které si přinesete z lesa nebo třeba dršťkovou polévku z václavek. Houby plnohodnotně nahradí pravé dršťky, které nemusí mít každý úplně v oblibě.

TIP: Klasická dršťková polévka a jak připravit dršťky

Recept na dršťkovou polévku z hlívy

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 30 minutČas vaření: 30 minutCelkový čas:1 hodina Porce:4 porce

Na přípravu receptu dršťkové polévky z hlívy budete potřebovat jen několik málo surovin, příprava polévky z hlívy je velmi snadná, a tak si s receptem poradí i začátečníci. Jakmile jednou zkusíte tento recept, určitě se polévka stane vaším oblíbeným pokrmem a v budoucnu ji budete připravovat pravidelně.

Suroviny

Postup

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Hlívu ústřičnou si důkladně omyjeme a pokrájíme na nudličky.
  3. Do hrnce si dáme trošku oleje a na něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce dusíme.
  4. Cibuli a hlívu zasypeme mletou sladkou paprikou a promícháme, poté vše zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Polévku pak krátce vaříme.
  6. Do malého kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm mouku, aby vznikla jíška, kterou pak polévku zahustíme.
  7. Zahuštěnou polévku vaříme ještě přibližně 20 minut, v případě potřeby můžeme ještě přidat trošku zeleninového vývaru.
  8. Nakonec přidáme dle chuti majoránku, promícháme a polévku můžeme odstavit z plotny.

Tipy

  • Pokud chcete opravdu zdravou polévku z hlívy, můžete polévku místo klasické jíšky, zahustit nastrouhanou bramborou. Dršťkovou polévku podáváme jen tak nebo s pečivem.

Co připravit z hlívy ústřičné

Kromě polévky můžete z hlívy ústřičné připravit i řadu dalších skvělých pokrmů. Výborný je i guláš z hlívy, který si oblíbí zejména ti, kteří nepotřebují v jídelníčku maso. Hlíva ústřičná se ale hodí i na přípravu rizota, můžete ji vařit nebo péct a přidat ji rovněž můžete k masu.

Dobrou chuť!

Zdroj: skinnytaste.com, recipesmadeeasy.co.uk


Další recepty na polévky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)