Věděli jste, že i v obyčejné domácí troubě se dá udělat skvělá domácí pizza joako z té nejlepší pizzerie? Stačí vám k tomu jedno malé kouzlo, a tím je kamenná deska. Tu položíte v troubě na rošt a pizzu upečete přímo na ní. Takto připravená pizza má naprosto jedinečnou chuť – a jinak ji už připravovat nebudete.
Kvalitní těsto domácí pizzy je základem při přípravě tohoto pokrmu. Pojďme se podívat jak udělat domácí pizzu.
Recept na domácí pizzu
Rychlá domácí pizza pro 4 osoby.
Suroviny
Suroviny na těsto
Suroviny na omáčku
Suroviny na oblohu
Postup přípravy
- Do velké mísy dejte mouku, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte droždí, pocukrujte a zalijte zhruba dvěma lžícemi teplého mléka.
- Nechte zhruba 5 minut tvořit kvásek.
- Přidejte zbylé mléko a olej. Vypracujte všechny suroviny do hladkého těsta a na teplém místě nechte 40 minut kynout.
- Smíchejte kečup, potřený česnek, oregano a připravte omáčku.
- Na pečicím papíru vytvořte z těsta placku podobnou kruhu, nahoru dejte omáčku, ozdobte šunkou, salámem, rajčaty nakrájenými na kolečka a strouhaným sýrem. Můžete však použít cokoli, co vám chutná.
- Nakonec dejte domácí pizzu na plech (nebo kamennou desku), kterou předem necháte rozehřát na 200 °C.
- Pečeme zhruba 15 minut.
<strong>Co na domácí pizzu?</strong>
- Na pizzu si můžete dát cokoli, co vám chutná. Olivy, žampiony nebo papriku. Klidně použijte i koření, které vám provoní celý byt.
- Oblíbený je také selský styl pizze se zelím, klobásou a cibulí.
Domácí pizza na kamenné desce
Pizza upečená na obyčejném plechu chutná vždycky trochu jinak než ta z pizzerie od mistrů. Přesto existuje jedno kouzlo, kterým docílíte naprosto stejné vynikající chuti, a tím je použití kamenné desky, která se dá použít v obyčejné peci. Stačí jen troubu s kamenem rozehřát na maximální teplotu, vložit do ní vámi připravenou pizzu se vším, co máte rádi, a za chvíli máte jídlo, o které se nebudete chtít s nikým dělit.
Dobrou chuť!
Tipy na další oblíbené recepty