Bezmasá jídlaRecepty

Domácí pizza pečená v troubě: Tradiční recept

Domácí pizza pečená v troubě: Tradiční recept

Věděli jste, že i v obyčejné domácí troubě se dá udělat skvělá domácí pizza joako z té nejlepší pizzerie? Stačí vám k tomu jedno malé kouzlo, a tím je kamenná deska. Tu položíte v troubě na rošt a pizzu upečete přímo na ní. Takto připravená pizza má naprosto jedinečnou chuť – a jinak ji už připravovat nebudete.

Kvalitní těsto domácí pizzy je základem při přípravě tohoto pokrmu. Pojďme se podívat jak udělat domácí pizzu.

Recept na domácí pizzu

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 50 minutČas pečení: 15 minutCelkový čas:1 hodina 5 minutPorce:8 porce

Rychlá domácí pizza pro 4 osoby.

Suroviny

    Suroviny na těsto

  • Suroviny na omáčku

  • Suroviny na oblohu

Postup přípravy

  1. Do velké mísy dejte mouku, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte droždí, pocukrujte a zalijte zhruba dvěma lžícemi teplého mléka.
  2. Nechte zhruba 5 minut tvořit kvásek.
  3. Přidejte zbylé mléko a olej. Vypracujte všechny suroviny do hladkého těsta a na teplém místě nechte 40 minut kynout.
  4. Smíchejte kečup, potřený česnek, oregano a připravte omáčku.
  5. Na pečicím papíru vytvořte z těsta placku podobnou kruhu, nahoru dejte omáčku, ozdobte šunkou, salámem, rajčaty nakrájenými na kolečka a strouhaným sýrem. Můžete však použít cokoli, co vám chutná.
  6. Nakonec dejte domácí pizzu na plech (nebo kamennou desku), kterou předem necháte rozehřát na 200 °C.
  7. Pečeme zhruba 15 minut.

<strong>Co na domácí pizzu?</strong>

  • Na pizzu si můžete dát cokoli, co vám chutná. Olivy, žampiony nebo papriku. Klidně použijte i koření, které vám provoní celý byt.
  • Oblíbený je také selský styl pizze se zelím, klobásou a cibulí.

Domácí pizza na kamenné desce

domácí pizza
Zdroj foto: Vladislav Noseek / Shutterstock.com

Pizza upečená na obyčejném plechu chutná vždycky trochu jinak než ta z pizzerie od mistrů. Přesto existuje jedno kouzlo, kterým docílíte naprosto stejné vynikající chuti, a tím je použití kamenné desky, která se dá použít v obyčejné peci. Stačí jen troubu s kamenem rozehřát na maximální teplotu, vložit do ní vámi připravenou pizzu se vším, co máte rádi, a za chvíli máte jídlo, o které se nebudete chtít s nikým dělit.

Dobrou chuť!


Tipy na další oblíbené recepty

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)