OmáčkyPřílohyRecepty

Cibulová omáčka k masu – Rychlý recept

Cibulová omáčka a její příprava je jednoduchá a hotová je během pár minut. Výborně se hodí k hovězímu i vepřovému masu i ke steakům. Připravujete doma tento klasický recept?

Co je cibulová omáčka?

Cibulová omáčka se vyznačuje svou zlatavou či hnědou barvou. V kuchyni je téměř nepostradatelná, patří mezi rychlé omáčky, které jsou jak univerzální, tak velmi jednoduché, které zvládne i začátečník. Jak si takovou omáčku připravit?

Proč připravit omáčku z cibule?

Omáčku z cibule si prostě zamilujete. K její přípravě toho totiž ani moc nepotřebujete, postačí vám pár základních surovin, které má každý z nás doma. Kromě toho je také velmi jednoduchá a rychlá.

Recept na cibulovou omáčku

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 15 minutCelkový čas: 25 minutPorce:4 porce

Sladká cibulová omáčka je základní omáčka, kterou si připravíte během pár minut. Tento recept na cibulovou omáčku už snad jednodušší nemůže být.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno.
  2. Do hrnce dejte máslo s trochou oleje, nechte rozehřát a přidejte nakrájenou cibuli.
  3. Jakmile cibule lehce zrůžoví, přidejte k ní mouky a míchejte.
  4. Zalijte vodou nebo vývarem a nechte pár minut provařit.
  5. Nakonec omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  6. Dochuťte solí a pepřem.

  • Připravte si recept na cibulovou omáčku, která vám může posloužit jako základ pro jiné omáčky jako je například cibulová omáčka se smetanou nebo hořčicí.

K čemu se hodí cibulová omáčka?

Cibulová omáčka je vhodná ke kuřecímu, vepřovému i hovězímu masu. Vhodné jsou steaky, přírodní plátky, ražniči, roštěnky, krkovička. Kromě toho ale může sloužit také jako základ k jiným druhům omáček.

TIP: Připravte si recept na šípkovou omáčku

cibulová omáčka
Zdroj foto: stockcreations / Shutterstock.com

Jak vylepšit cibulovou omáčku?

Aby byla tato omáčka ještě výraznější, doporučujeme ji připravovat na zbylém výpeku masa. Omáčka získá také nahnědlou barvu. Šéfkuchař Pohlreich připravuje maso na cibulovém základu, který pak použije do cibulové omáčky.

Patří tato omáčka k tradičně připravovaným specialitám ve vaší kuchyně nebo se na ni už pomalu zapomíná?

Zdroj: veganuary.com, foodandwine.com


Další oblíbené omáčky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)