Není nad sladký dezert k odpolední kávě. Pokud i vy a vaše rodina milujete dobré dezerty, pak vás musí rozhodně nadchnout i křehký a jemný cheesecake. Jak jej připravit?
Cheesecake
Cheesecake patří k vůbec nejoblíbenějším sladkým pokrmům, které si můžete vychutnat v cukrárně, kavárně, ale také u vás doma. Jestliže se naučíte poměrně jednoduchý recept na korpus a jemný krém, pak můžete experimentovat s nejrůznějším zdobením či příchutěmi. Připravili jsme pro vás pět nejlepších příprav cheesecaků, které vás nadchnou nejen svým vzhledem, ale také fantastickou chutí.
Bílý limetkový cheesecake
Tato dobrota vás nadchne už od pohledu. Při servírování si totiž zamilujete jeho sněhobílý vzhled i svěží vůni. Limetka spolu s bílou čokoládou a karamelovými sušenkami (Připravte si také originální lotus cheesecake) tvoří zajímavou kombinaci, kterou si budete chtít vychutnávat ke každé odpolední kávě.
Pro přípravu tohoto dezertu budete potřebovat
- 2 limetky,
- 350 g bílé čokolády,
- 300 g karamelových sušenek Lotus,
- 125 g másla,
- 250 g mascarpone,
- 300 ml smetany ke šlehání.
Pokud zrovna nemáte po ruce mascarpone, vyzkoušet můžete tvaroh, ricottu či řecký jogurt. Přinášíme vám tipy, čím nahradit mascarpone v receptech při pečení.
Postup přípravy
- Ze všeho nejdříve si nastrouhejte kůru z limetek, nalámejte na menší kousky bílou čokoládu a rozdrťte sušenky z karamelu.
- Tuto směs nasypejte do rozpuštěného másla a dobře rozmíchejte. Naplňte jí celé dno korpusu na dort o velikosti 23 cm.
- Smetanu rozehřejte a přidejte do ní bílou čokoládu. Směs by měla být krásně krémová a rozmíchaná dohladka.
- V druhé misce si vyšlehejte mascarpone, do něhož vmíchejte směs smetany a bílé čokolády, přidejte také šťávu z limetky.
- Směs z bílé čokolády nalijte do formy a dejte do lednice ztuhnout na dvě hodiny.
Po ztuhnutí stačí cheesecake ozdobit kůrou z limetky či celými plátky pro ještě větší svěžest. Pokud chcete tuto dobrotu ještě více vyšperkovat, můžete přidat na povrch trochu strouhaného kokosu.
Karamelový cheesecake s banány
Každou návštěvu odzbrojíte originálním cheesecakem s karamelem a banány. Opět nepečený korpus s čokoládovým krémem tentokrát nazdobte karamelovou polevou a přidejte navrch tenké plátky banánu. Takový cheesecake je snadný na přípravu, nádherně voní, vypadá fantasticky a nezapomenutelně chutná.
A který cheesecake zkusíte vy?
Levandulový cheesecake
Druhý možností je recept na levandulový cheesecake. Při servírování ho můžete ozdobit kytičkou z levandule. Celý recept naleznete zde:
Levandulový cheesecake
Provoní váš domov a pohladí chuťové buňky
Vynikající jsou také levandulové sušenky. Vyzkoušejte chutný recept.
Klasický čokoládový nepečený cheesecake
Pokud milujete nezdobené dezerty a libujete si v minimalismu, zamilujete si klasický čokoládový cheesecake. Do nepečeného korpusu přidejte také strouhanou čokoládu, výbornou volbou bude hořká. Nakonec přidáme čokoládovou polevu.
Celý recept naleznete zde:
Čokoládový nepečený cheesecake
Recept pro milovníky čokolády
Kokosový cheesecake
S čokoládovým korpusem můžete připravit také výborný kokosový cheesecake. Strouhaný kokos přidejte jak do sušenkového korpusu, tak do náplně. Náplň připravte z tvarohu, kokosového mléka, strouhaného kokosu, cukru, zakysané smetany a kakaa. Navrch nesmí chybět strouhaný kokos nebo plátky kokosu, které vypadají fantasticky.