Bulky na hamburger vám zajistí, že bude vaše jídlo dokonalé. Jak by měla správná bulka na hamburger vypadat a jak by měla chutnat? Zkuste náš recept a zjistíte to!
Možná přemýšlíte, kde koupit bulky na hamburger, aby byl opravdu chutný, ale nejlépe uděláte, když si bulky připravíte doma sami. Není to nic složitého, jak by se mohlo zdát. Základem je dobrý recept na nejlepší bulky na hamburger. Hamburgerové bulky by měly být lesklé, posypané sezamem, měly by rovněž být vláčné a uvnitř by měly mít žlutou barvu. Typická je pro housky na hamburger i sladká chuť.
Jak upéct bulky na hamburger
Bulky na hamburger můžete péct v troubě, ale zkusit můžete i upéct domácí housky v domácí pekárně. Samozřejmě se najde mnoho receptů na hamburgerové bulky, existují i varianty pro alergiky na lepek. Bezlepkové bulky na hamburger jsou dnes zcela běžné. Zkusit pak můžete i domácí bulky na hamburger bez droždí nebo hamburgerové bulky ze sušeného droždí. Nechcete experimentovat? Vsaďte na osvědčený recept a upečte si je podle našeho receptu.
Jak dlouho vydrží bulky čerstvé?
Upečené hamburgerové bulky jsou samozřejmě nejlepší čerstvé, ale pokud je nestihnete všechny sníst hned, nevadí. Bulky udržíte stále jako čerstvé, když je zamrazíte, ale i na druhý den budou stále skvělé.
Tip: Hledáte způsob, jak uchovat domácí bulky déle čerstvé? Papírové sáčky na pečivo představují jednoduchou a rychlou alternativu.
Recept na domácí bulky na hamburger
Řada lidí má strach pouštět se do přípravy vlastních domácích hamburgerových bulek kvůli kynutému těstu. Bát se toho ale nemusíte, s naším receptem to zvládnou i úplní začátečníci. Za tu námahu to stojí, bulky jsou prostě dokonalé.
Ingredience
Postup přípravy
- Mléko si ohřejeme tak, aby bylo vlažné.
- Přidáme do vlažného mléka droždí a cukr, promícháme.
- Mouku si smícháme se solí, přidáme vajíčka, mléko s droždím a cukrem a také máslo.
- Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé místnosti asi hodinu kynout.
- Vykynuté těsto si propracujeme a rozdělíme na deset stejných kousků. Přibližně deset minut necháme rozdělené těsto odpočívat.
- Z kousků pak vypracujeme bochánky.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme připravené bochánky.
- Bochánky na plechu přikryjeme čistou kuchyňskou utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.
- Žloutek si rozšleháme a přidáme k němu kapku mléka.
- Nakynuté bochánky jemně rukou uplácneme, protože při pečení znovu naběhnou a potíráme je připraveným žloutkem. Nakonec posypeme sezamovými semínky
- Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15–20 minut.
Tipy na vylepšení – aby se burger bulky vydařily
Jestliže máte horkovzdušnou troubu, stačí péct bulky jen na 180 stupňů. Je třeba se řídit barvou bulek, ty by měly být krásně zlatavé, nesmí se spálit. Bulky je rovněž možné připravovat z celozrnné mouky. Celozrnné bulky na hamburger jsou zdravější.
Upečené domácí bulky nemusíte využít jen na přípravu burgerů, můžete si k nim dát třeba i domácí pomazánku.
Dobrou chuť!
Zdroj: nutrition.va.gov, coles.com.au
Další tipy na recepty