Bezmasá jídlaReceptySladké recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem – Snadný recept

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem – Snadný recept

Dukátové buchtičky s krémem neboli buchtičky šódo jsou oblíbeným sladkým jídlem. Ač existuje rychlý a takřka bezbolestný recept, kdy si jednoduše koupíte hotové buchtičky a doma připravíte jen pudinkový krém, když si připravíte doma také buchtičky, kupované už víc nekoupíte.

Máte rádi změnu, kdy si dáte k obědu něco sladkého? Nemyslíme tím tabulku čokolády, ale například žemlovku, ovocné knedlíky nebo rýžový nákyp. Nadýchané dukátové buchtičky s krémem si zamilujete a nejde o nic těžkého a složitého na přípravu.

Přinášíme recept, který je takzvaně hrnkový. Nemusíte mít po ruce ani váhu. Jak si připravit výborné buchtičky s pudinkovým krémem?

Doporučujeme také: Pudinková bábovka

Recept na dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas vaření: 20 minutČas odpočinku:1 hodina 30 minutCelkový čas:2 hodiny 5 minutPorce:6 porceKalorie:300 kcal Nejlepší období:Summer

Připravte si dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Oblíbený recept krok za krokem.

Ingredience

    Ingredience na těsto

    Ingredience na krém

    Postup přípravy

    1. Vezměte větší mísu, prosejte do ní mouku a udělejte uprostřed důlek. Přidejte rozdrobené droždí, dvě polévkové lžíce cukru a čtyři polévkové lžíce vlažného mléka. Poté přidejte dvě čajové lžičky mouky. Nechte bokem vzejít kvásek.
    2. Cukr, který vám zůstal, smíchejte se špetkou soli, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Promíchejte, přidejte máslo, zbytek mléka a vejce.
    3. Vše promíchejte a vypracujte v hladké těsto. To dejte na hodinku do tepla, kde necháte hezky vykynout. Poté těsto promíchejte a znovu dejte odpočívat do tepla ještě asi půl hodinky.
    4. Pekáček vymažte olejem a vložte opatrně těsto, aby bylo rovnoměrně rozloženo do všech stran. Poté namočte nůž do oleje a těsto nařežte, aby vznikly kostičky.
    5. Pomažte povrch olejem a dejte do trouby, kterou si předem vyhřejete na 170 stupňů. Pečte dozlatova a nechte bokem, aby byly při podávání teplé.
    6. Připravte si krém na dukátové buchtičky. Polovinu mléka dejte do hrnce, promíchejte a přiveďte k varu.
    7. V druhé půlce rozmíchejte pudink, přidejte cukr, rum nebo esence a dejte k vroucímu mléku. Neustále míchejte a vařte, dokud krém nebude hustý.
    8. Buchtičky dejte na talíř a polijte krémem a podávejte. Dobrou chuť!

    Jaký pudink použít na dukátové buchtičky?

    Nejlepší dukátové buchtičky jsou s vanilkovým pudinkem. Oblíbené jsou však také s čokoládovým nebo kokosovým pudinkem. Pro děti budě skvělou příchutí jahoda nebo jiné ovoce.

    Buchtičky s pudinkovým krémem
    Zdroj foto: Daniel.Petras14 / Shutterstock.com

    Další recepty na bezmasá jídla

    Share this post

    About the author