Koláče a moučníkyRecepty

Rychlá bublanina s ovocem – Recept na nadýchaný moučník

Bublanina je skvělou volbou. Použít na ni můžete různé druhy ovoce podle chuti. Upéct recept na bublaninu s ovocem není složitý. Jestliže tedy hledáte sladkou tečku či něco dobrého ke kávě vyzkoušejte nasledující recept.

Ovocná bublanina je jednoduchá pochoutka, kterou připravovali i naše babičky. Dá se připravit na mnoho způsobů, stačí jen zvolit to správné ovocí. Máme pro vás 4 varianty receptu s ovocem, ze kterých si můžete vybrat. Za nás je nejlepší bublanina s jahodami. Skvělá je také rybízová bublanina. Vyzkoušet můžete také:

  • s třešněmi
  • s borůvkami
  • s meruňkami

Recept na bublaninu s ovocem

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 15 minutČas pečení: 30 minutCelkový čas: 45 minutPorce:1 porce

Nejrychlejší a nejlepší bublanina, kterou si můžete připravit během chvilky.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Ještě, než začnete s přípravou bublaniny, dejte předehřát troubu na 180 °C. Také vymažte a vysypte pekáč, případně můžete použít namísto toho pečicí papír.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte moučkový i vanilkový cukr a vyšlehejte do světlé pěny.
  3. Přidejte hladkou i polohrubou mouku společně s kypřicím práškem a dobře promíchejte.
  4. Ke směsi dále přilijte mléko a vymíchejte suroviny do hladkého těsta.
  5. Z bílků si připravte sníh, ten pak jemně vmíchejte do těsta.
  6. Jakmile máte hladké těsto, vlijte ho do pekáče. Poté už jen stačí pokrýt ho vybraným ovocem.
  7. Doba pečení je zhruba 30 minut na 180 °C. Po vyndání se nadýchaná bublanina ještě posype vrstvou moučkového cukru.

TIP: Vyzkoušejte také rychlou a nadýchanou tvarohovou bábovku

Jak upéct dokonalou bublaninu?

Tahle klasická bublanina na plech je přizpůsobená spíše menšímu pekáči o rozměrech 28×22 centimetrů, případně můžete dávku zdvojnásobit. Nejdůležitější je při přípravě těsta vyšlehat opravdu pevný sníh, aby těsto mělo nejlepší konzistenci a vznikl tak vláčný koláč. Ovoce můžete klást přes sebe, u krajů pekáče však nechte kousek těsta bez ovoce. Po upečení se vyplatí být trpěliví a s krájením počkat, dokud moučník není vychladlý, jinak by se mohl srazit.

Vláčná bublanina je lehkým moučníkem, její velkou výhodou je, že při její přípravě můžete využít opravdu různé ovoce. V období léta, kdy vše dozrává, tak můžete hravě zpracovat i větší množství ovoce.


Další recepty na koláče a moučníky

Share this post

About the author

Jsem Michaela a jsem redaktorkou webu Tipio.cz. Primárně se věnuji článkům v oblasti receptů. Pro čtenáře ráda zpracovávám informace o rostlinách a jiných tématech ze zahrady či z oblasti zdraví, módy a životního stylu. Mým největším koníčkem jsou mí dva synové - rošťáci. S rodinou žiji v malé vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, rádi jezdíme na výlety. Když mi zbude čas, ráda si s kamarády zajdu posedět na pivko, do kina, do fitka, na volejbal nebo jen tak zazpívat s kytarou u ohně. Vášeň v podobě dobrého jídla je pro mne samozřejmostí, proto zkouším pořád nové recepty :)