Koláče a moučníkyRecepty

Sladké borůvkové knedlíky – Oblíbený recept pro děti

Sladké borůvkové knedlíky – Oblíbený recept pro děti

V době sklizně, ale i mimo ni, si můžeme vychutnat osvědčený recept na ty nejlepší borůvkové knedlíky od našich babiček a stejně tak nejoblíbenější pokrm naších dětí.

Borůvky jsou oblíbeným ovocem zejména v letních měsících. Jsou charakteristické svojí modrou barvou a intenzivní chutí. V kuchyni s nimi víme připravit mnoho produktů a jedním z nich jsou i oblíbené kynuté borůvkové knedlíky.

Určitě si pamatujete na babiččiny kynuté borůvkové knedlíky, na které jste se jako děti vždy těšili. Nejsou náročné na přípravu a zvládnete je hravě i u vás doma.

Jaké borůvky použít do knedlíků?

Ideálně používejte čerstvé borůvky, pokud je však nemáte můžete si připravit také borůvkové knedlíky z mražených borůvek.

Recept na borůvkové knedlíky

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 20 minutČas vaření: 8 minutČas odpočinku: 45 minutCelkový čas:1 hodina 15 minutPorce:8 porce

Vyzkoušejte tradiční recept na kynuté knedlíky s borůvkami.

Ingredience

Postup přípravy

  1. 30 dkg omytých a osušených borůvek smícháme se lžící cukru moučka.
  2. Do mísy nachystáme 20g kvasnic se lžičkou cukru, následně přimícháme 1 vejce, 30 dkg hladké mouky, špetku soli a 2 dcl vlažného mléka.
  3. Utvoříme hladké těsto, poprášíme ho moukou a zakryjeme utěrkou. Těsto necháme kynout na teplém místě. Počkáme, až se těsto zdvojnásobí a nachystáme si pomoučený vál.
  4. Z těsta uděláme asi půl centimetru vysokou placku, z níž vykrojíme čtverce zhruba 5×5 cm a do jejich středu vložíme borůvky s cukrem.
  5. Z těsta vyválíme v rukou kuličky a vaříme ve vodě asi 8 minut.
  6. Hotové nadýchané borůvkové knedlíky můžeme posypat nastrouhaným tvarohem či polít máslem a posypat cukrem.

Doporučujeme: Borůvkové muffiny – Hrníčkový recept

S čím podávat borůvkové knedlíky?

Skvělou kombinací jsou tvarohovo-borůvkové knedlíky. Tvaroh posypte na hotové knedlíky, tak jak uvádíme v receptu.

Zdroj: autorský text


Tipy na další recepty

Share this post

About the author

Jsem Marián a jsem redaktorem webu Tipio.cz. Ve volném čase se věnuji zahrádkaření. Rád si pochutnám na dobrém jídle, proto se také občas věnuji receptům. Všeobecný přehled je důležitý a proto se rád věnuji i jiným zajímavým tématům.