Americké cookies s čokoládou jsou jednou z nejrozšířenějších pochoutek, které si neodepře snad nikdo. Lahodné sušenky cookies, které mohou být prakticky s čímkoliv, si zamilují dospělí i děti.
Ač si mnozí myslí, že čokoládové cookies mají původ je v Americe, jejich předchůdce pochází z Holandska. Receptů je velká spousta, takže vybrat si můžete podle vaší chuti nebo preferencí.
Nejlepší cookies recept s čokoládou – hořkou, mléčnou, nebo i bílou. Pak můžete podle vaší chuti přidat ořechy, kakao, sušené ovoce, zázvor nebo třeba lentilky a podobně. Připravte si klasickou verzi cookies nebo zdravější verzi cookies s ovesnými vločkami.
TIP: Vyzkoušejte také recept na pomerančovo-zázvorové cookies.
Tradiční recept na cookies, které jsou křupavé a velice chutné.
Ingredience
Postup přípravy
- Máslo vytáhněte z lednice a nechte v pokojové teplotě změknout. Nasekejte čokoládu na malé kousky, můžete také použít čokoládové pecky, které práci usnadní.
- V míse smíchejte obě mouky s práškem do pečiva. Prosejte, přidejte špetku soli a promíchejte.
- Ve druhé míse smíchejte cukr s máslem. Postupně přidejte vejce a mléko. Přisypte sypkou směs a vše spojte a vznikne jednolité těsto na cookies. (Ideálně rukama)
- Předehřejte troubu na 180 ºC. Na plech dejte pečicí papír a za pomoci lžíce dávejte na plech stejně velké kusy, které můžete lehce splácnout.
- Pečte dozlatova, což je asi 10 až 12 minut, podle velikosti a šířky sušenek. Nechte vychladnout a poté konzumujte. Můžete dozdobit čokoládou a podobně.
TIP: Připravte si chutné muffiny. Vyzkoušejte základní recept na muffiny.
Tipy na další recepty